Adni Adni Adni

Szoktam önkénteskedni, hol így, hol úgy. Hol pénzt adományozok, hol futok egy-egy cél érdekében vagy egyszerűen megtartok egy gyerekfoglalkozást valahol, valakiknek. Sose voltam egy komolyabb civilszervezet tagja, de nekem így van ez jól, sok helyen sokfélét csinálni. Felemelő, ez a legjobb szó.

Azt hiszem a legszebb önkénteskedésem a 40. születésnapomon történt. 40 évesen azt találtam ki (nem ér megkérdezni, hogy miért csinálok ilyet), hogy szülinapi futóversenyt szeretnék. 40 évesen, 40 kilométert futottam, 40 különböző emberrel/kiscsoporttal. Mindenkinek meg volt a helye, hogy honnan fut velem, minden kilométernél kaptam egy lufit, volt biciklis kísérő, mindenkinek meg volt saját zenéje, amire futni szeretne, s persze egyforma póló (A póló vicces részéhez érdemes vizualizálni, hogy március 15-én születem, narancssárga pólónk volt és a belvárosban futottunk napközben-meg van?), amit egy ismerős lány logózott fel. Ajándék helyett egy koraszülött alapítványnak ajánlottuk fel az összegyűlt pénzt. 160 ezer forintot sikerült. Életem egyik legboldogabb napja volt. Futni a családommal, futni a legjobb barátokkal, vagy a legrégebbiekkel, futni azzal, aki éppen felépült egy komoly balesetből, s aki fontos neked végigkísér, mindehhez az anyukád indít, az anyukád fogad. Felemelő, ez az egyetlen szó.

Tegnap is önkénteskedtem. A Mesekő Alapítványnak.  Egy baráti társaság összegyűlt, hogy készítsen árut egy vásárra, ahol a Tűzoltó utcai gyerekkórháznak fognak gyűjteni. Varrtunk, vágtunk, tömtünk, felruháztunk, lábatlankodtunk, szárnyakat adtunk. Aztán persze hazahoztam egy kis varrnivalót, meg ágacskákat, hogy legyen szarva is a rénszarvasoknak. Felemelő, hát az.

Adni Adni Adni” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Új írása

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: