CSUPA NAGYBETŰVEL

Igen csupa nagybetűvel, akár óriás plakát formátumban, akár egy hatalmas molinóra írnám fel. Felírnám hallja, már meg valaki; felírnám, hogy ne fordulhasson többé elő; felírnám, mert akarom; annyira akarom, hogy majd szétesek az akarástól (tudok ilyet).

Azon gondolkodom, már napok óta, hogy vannak azok a gyerekek, akik körül valahogyan, valamiért, a rendszer, a körülmények, a sors, vagy a nem is tudom micsoda, úgy hozza… Kiesnek a rendszerből. Hol így, hol úgy… Nem hibáztatok, nem okolok, inkább szomorú és tehetetlen vagyok, inkább a jelenségre hívnám fel a figyelmet.

smiley-681575_960_720

Hogyan fordulhat elő az …..

Hogyan fordulhat elő az, hogy egy gyereknek 8 hónapig nincs iskolája, ez nem azt jelenti, hogy nincs benne és nem jár be, hanem azt, hogy effektív nincs beíratva sehova.

Hogyan fordulhat az elő, hogy 13 évesen 3. évfolyamba járhat egy gyermek, aki egyébként kisujjából kirázná az általános iskolát.

Hogyan fordulhat elő az, hogy egy szuicid kislány a jól működő családból való kivétel (bejár az iskolába, tanul, tiszta, nincsenek szuicid jelek)  után, a szakemberi gárda véleménye ellenére visszakerüljön a családba, aminek a következménye az öngyilkossági kísérletek újra megjelenése, pánik rohamok és súlyos drogproblémák.

Hogyan fordulhat elő az, hogy egy gyerek, akinek magatartási problémája van, nem jut el szakemberhez hónapokig, annak ellenére, hogy a szülő mindent megtett.

Hogyan fordulhat elő az, hogy a nevelőszülői családból kiemelt testvérpár visszakerül a nevelőszüleihez, mert az apuka remekül tudja jogilag képviselni magát. Majd az értelmes, praktikus intelligenciával rendelkező gyermek továbbra sem jár iskolába, jelenleg is hatodik évfolyamba jár és nem láttuk még az idén.

Hogyan fordulhat elő az, hogy egy szülő arra kényszerül, hogy egyedül hagyja éjszakára a gyermekét, hogy tudjon pénzt keresni.

Hogyan fordulhat elő az, hogy bárki is azt gondolja, hogy a konyhalány foglalkoztatású anyuka, majd kivesz egy albérletet, vagy megoldja a lakhatását önerőből.

Hogyan fordulhat elő az, hogy a szülő nem küld a gyermekkel ennivalót, nem fizeti be, ezért a gyermek mindenki uzsonnájába beleharapva jut étekhez, vagy reggel elcseni a büfénél lerakott süteményeket.

Hogyan fordulhat elő az, hogy egy szülő elmegy Angliába dolgozni, s a gyermeke kiutazik ugyanabba az országba, s nem látogatja meg egy hét alatt, mert 2 órányi útra van.

Hogyan fordulhat elő az, hogy többszöri költözködés miatt, egy gyermek családon belüli erőszak áldozata lesz, mert nem tudja a rendszer követni a mozgását.

Hogyan fordulhat elő az, hogy egy 13 éves lányból prostituált lesz.

Hogyan fordulhat elő az, hogy egy gyerek azt válaszolja nekem arra, hogy miért bántottad a másikat: „Azt csinálom vele, amit az apám velem.”

Hogyan fordulhat elő az, hogy egy gyermek azért jön be ügyeletbe, mert itt van mit enni.

Hogyan fordulhat elő az, hogy a lakás nélküli szülőt kiküldik a zuhogó esőbe az utcára a krízis szállóról, mert takarítják az emeletet. Aminek az a következménye, hogy a 8 éves kislány és az édesanyja is beteg lesz.

Hogyan fordulhat elő az……

Hogyan fordulhat elő….

Hogyan fordulhat…

HOGYAN?

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: