Befőttesüvegbe zárt “jóság”

Szeretem, ha kicsit máshogyan telnek a napok, mint szoktak, más, mint a napi mókuskerék. Szerdánként ügyeletes vagyok és ilyenkor fél 8-tól fél 5-ig boldogítom az én kis iskolám életét. De valahogy tegnap mást volt, a súlyos terhek mellett, valahogy tegnap könnyedebb volt. Biztosan a szervezet, a lélek, az agy, a valami akarja azt, hogy ez így legyen, hogy pihenj egy kicsit.
Van egy játék, ami mindig felreppen újév környékén. Vegyél egy befőttes üveget, mindennap kerüljön bele egy cetli. A cetlire olyan dolgot kell írni, ami pozitív volt. (Minden évben elkezdem, de 3 hétnél tovább sosem ment). De lehet most, tegnap, ezeket írhattam volna fel a munkahelyemen.
Reggel magyar órát tartottam a negyedikeseknek, számomra is hihetetlen módon megbeszéltem velük, hogy 10 perc van még és utána kezdünk. Becsengettek, bejöttek, leültek és kezdtünk. Na, mondjuk ott lett egy kis bizonytalanságom, amikor felvetettem magamban azt a kérdést,hogy miért is kell negyedikben névelő és névutó fogalmát megtanulniuk…. Mindegy, gondoltam, ha már erről van szó, akkor erről van szó. Megtettünk mindent az ügy érdekében én is, ők is… Jól éreztem magam…

Segítettem az egyik kolléganőmnek kandallót építeni, vagyis a kandallóhoz az L alakú dobozt bevonni tapétával. Jó volt kicsit együtt lenni, röhögni, a 150 db „mit csináltok?” kérdésre válaszolni….

Betoppan a régi főnököm, megölelgetett, megnevetetett, meg…meg..meg… jó volt újra együtt.

Aztán kaptam valami zabos, bigyós, kakaós sütit, amit elmajszolgattam az ebéd utáni kávém mellé.

Közben készülök a hétvégi Adventi Vásárra, s sikerült az egyik kolléganőmet is bevonni, gyártja a kis papírházikókat. Öröm volt látni, ahogy megcsinálta magának a kis csigaházát (nyilván van ennek is szimbolikája).

Bejött szélvihar úrfi is és mesélt a melegítő konyháról, meg kávét főzött, és rengeteget kérdezett. Az is nagyon jó volt, hogy ilyenkor úgy ölel meg, mintha a plüssállata lennék és haza akarna vinni magával.

Jött a kis dühmenedzsment csoportom, s többször figyelmeztettek arra, hogy tegnap jól megígértem a plusz szabadjátékot, és mikor is lesz ez. Jó volt, hogy nem felejtettek el…

 

Próbálok bekapcsolódni a Hősök tere kezdeményezésűimg_5775

Fotók: Prohászka Szandra

– Tégy egy lépést a közöny ellen programjának a Hangák által kitalált kihívásában. Vannak „tanítások”, „mondó cetlik”, amiből egyet mindennap oda kellene adni egy idegennek, aki édesanya egyénként. Én picit változtattam rajta, én a kollégáim és szülők között osztogatom, éppen annak, akinek szüksége van rá. S persze ebben a kis napi rohanásban, el is felejtetem ezt a feladatomat, de éppen amikor már pakoltam és indulóban voltam, betoppant az új tanító nénink, hogy kit kell holnap helyettesítenie. Tudni kell, hogy nem mondom, hogy egyáltalán, de keveset beszélgettem vele, keveset tudok róla, kevéssé kerültem kapcsolatba. Pont ránéztem a cetlikre, kezembe vettem, odapattantam, kértem húzzon „anyacetlit” (én így hívom). Húzott. Betalált! Megkönnyezte. Kért egy ölelést, s olyan jó volt! (Na pedig nem vagyok egy ölelkezős típus.) Aztán véletlenül találkoztunk hazafelé a buszon, s beszélgettünk, jelenről, múltról, s sajnáltam, hogy le kell szállnom.

Ha ennyi pozitívum történik egy napomban, akkor két nap alatt duplája és akkor egy zsáknyi lesz év végére. Fel kellene mindennap írni. Én ma elkezdem. Mindennap egyet. Mert tudni kell a pozitívumot megélni, tudni kell ezt nem elfelejteni, tudni kell azt értékelni. S lehet ma a reggeli kávé lesz csak az, de az akkor az és van.S egy picit boldogabbak leszünk napról napra! Befőttesüveget minden gyereknek, minden családba, minden egyedül élőnek, minden iskolába, minden osztályba, minden kórházba, minden munkahelyre, minden-minden mindenhova. Lehet találtam egy piaci rést…..

Írta: Kovács Nikoletta

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: