Vasárnap Advent van

Vasárnap Advent van. Hihetetlen, de hétvégén advent első vasárnapja van. Persze csak negyedik számolásra hittem el, amikor erről beszélgettünk. Gondoltam elszámoltam, de nem. Itt van advent. A várakozás, felkészülés, lecsendesedés időszaka. Persze nálam ellentétesen van, iszonyatosan felpörögnek körülöttem az események, ettől én is és alig várom Szentestét, hogy vége legyen. Érdekes, hogy advent környékén a kézműves, „DO it yourself” agyam is beindul. Minden évben varrok, sütök és valamiért én csak és kizárólag ebben az időszakban hallgatok Ghymest. A Mendikát.

Vasárnap advent van. Minden évben elhatározom, hogy lesz adventi naptáram, persze advent első vasárnapja után beötlik az agyamba, hogy már megint nem, aztán meg már minek, majd gyújtok gyertyát helyette. Hát idén sem lesz. Most már nem fér bele, rengeteg dolog van a hétvégén. Munka, Gyöngyös (anya palacsintával vár), aztán egy titkos….. Holnap vásár (amire egész héten varrtam, s ragasztottak a suliban), szülői értekezlet, Néma tanúk felvonulás, s végén egy kis adventi koszorús készülődés barátokkal. Vasárnap keresztlány felvigyázás. Egy nagy levegővétellel át lehet úszni, talán nem fulladok bele.

dsc_0010

Vasárnap Advent van. Ha már adventi naptár nincs, és nem is lesz, azért egy dologgal készültem. Tavaly voltam december vége környékén a Könyvbárban, a kanadai nagynénémmel.  Aki teheti menjen el egyszer a Könyvbárba, fantasztikus hely; két hetente egy-egy könyvhöz készítenek menüsort; kedvesek, elképesztően figyelmesek, stílusosak (amikor Svejket főztek, csajkában adták a gulyáslevest…) s minden tele van könyvekkel. Akkor ott a Karácsonyi rejtély című könyvet főzték meg. Már akkor kitaláltam, hogy jövő Adventkor olvasni fogok. Mindennap egy történet, idén ez lesz az Adventi csokivárás, amit ki kell bontogatni. Kíváncsi vagyok hogy milyen lesz.

Vasárnap advent van. Nem megyek el templomba, de csinálok forró csokit, gyújtok egy gyertyát, olvasok egy történetet, hallgatom a Mendikát.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: