Ülök a gép előtt…

Ülök a gép előtt….

Péntek óta küzdök a tantárgyfelosztás egy régi vagy új formátumának elkészítésével. Igaz, értetlenül állok az előtt, hogy miért is kell nekem ezt még egyszer egy harmadik formátumban elküldeni. Van egy Kréta rendszer, ahova nyáron már feltöltöttem. Aztán beküldtük a saját tantárgyfelosztásunkat papír alapon. Majd amikor egy embernek 5 órával több lesz, hogy megoldjuk a napi életünket, akkor kapunk egy új, de tulajdonképpen a régi formátumot, ami nem számol, nem beszél vissza, csak olyan, mint régen volt, de nem tudja azt, amit azért az tudott.

Ülök a gép előtt…

Minden azonnal kell és holnapra.  Csinálom folyamatosan, de a napi munkám mellett, a naponta megjelenő problémák, ügyek mellett, ez gyakran nem megy. Nyilván sokszor érzem azt, hogy olyan, mintha nem csináltam volna semmit. Amikorra nagy nehezen leküzdöm az első féléves órarendet, a különféle beosztásokat, biztosan valaki elmegy, vagy meg kell változtatni, amitől sírva tudnék fakadni. S ha még az órarendet meg is oldom, akkor jön az ügyelet, a helyettesítés, az egyéni tanrend, az Arizona szoba beosztása. Olyan, mintha egy svédasztalos ebédnél mindent el kellene fogyasztanod. Amikor már majdnem kipukkadsz, akkor hoznak még egy fogást. Új fogásként a tantárgyfelosztás, de mindig szórnak mellé ezt , azt.

Ülök a gép előtt….

Lassan akkor feladatelefánt van megint előttem, hogy képtelen vagyok kis falatonként elkezdeni enni. Csak arra tudok gondolni, milyen nagy, s ezt biztosan nem lehet megcsinálni. Téblábolok, a szervezetem is ellenáll ennek. Elkezdem, de aztán nem tudom folytatni. Szerencsére megint jönnek, s kérnek valamit. Boldogan futok és segítek.

Ülök a gép előtt….

Mindjárt vége, mindjárt vége, már csak két sor van, s utána már csak az extra órák, a számolás. Ma is elment a nap, de mivel… Megint nem csináltam semmit, vagy legalább is ezt érzem. De ha jobban megnézem, mégis csomó helyzetet megoldottam, beszélgettem a kollégáimmal, részt vettem két megbeszélésen, beszélgettem egy nagymamával, rendet tettünk az egyik osztályban, válaszoltam sok-sok gyerekkérdésre, leellenőriztem még két naplót is.

Ülök a gép előtt…

Hajnal van, írom a napi posztot. Még mindig nincs kész, de majd bent megoldom, vagy fogalmazzunk úgy, hogy elkezdem…..

Írta: Kovács Nikoletta

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: