Hétfőtől akcióterv indul…

Az egyik előző posztomban írtam arról az osztályról, ahol valamit tennünk kell. Ha esetleg nem olvasta valaki, érdemes. Ezen a linken megtaláljátok.

Azóta megszületett a cselekvési tervünk, mit is csináljunk. Nem mondom, hogy zökkenőmentes kidolgozás, végiggondolás volt. Sokszor türelmetlen voltam abban, hogy mások is értsék már meg, hogy segíteni akarunk, de nincs, vagy kevés volt még az idő vagy nem alakult ki a pontos terv vagy valami.

Az akcióterves levelem (pici változásokkal) az osztályban tanítókhoz.

Sziasztok!

Ahhoz, hogy ez a rendszer működjön, leszögeznék két dolgot.

Az egyik hogy mindenki egységesen ugyanazt képviselje, ugyanazt gondolja, s adott esetben még nagyon hasonlóan is reagáljon bizonyos helyzetekre.

A másik elengedhetetlen dolog, hogy akarjunk változtatni, akarjunk segíteni ezeknek a gyereknek. Hiszem, hogy ez az állapot nekik sem jó, s ha ezt feltételezem, akkor ők is szeretnének ezen változtatni.

Szóval akció kezdődik hétfőtől:

 1. Elindítunk egy pontrendszert. A pontrendszer lényege, hogy kitűzött célokért, ha teljesítették pontokat kapnak. Három célt tűztünk ki:
 • Szót kérek és szót kapok
 • Tiszteletben tartom társaimat és tanáraimat
 • Kész vagyok a feladatommal

A célokat minden órán értékelni kell a pedagógusnak. Minden órán 10 pontot kaphatnak célonként, ha azt nem akkor 0-t kap. (Nincs alkudozás, hogy 7-t kapjon, mert majdnem kész lett. Ha nem csinálta meg a feladatát, nem kap pontot, ha beledumál az órába, nem kap pontot.)

A pontokat egy személyre szóló magatartásfüzetbe írjuk, ez náluk van, a felszerelésük része, ők a felelősek, hogy ott legyen. (Ha nincs ott, elfelejtette, nem vitte; arra az órára nem kap pontot.)

Óra végén a magatartás füzetébe kell bevezetni és alá kell írnia a pedagógusnak. Aztán naponta édesanyjával, édesapjával aláíratja az értékelést.

A pontok megszerzésén túl, lehet levonásokat szerezni. Ide kerülnek azok a magatartásformák, amik nem elfogadottak, de külön célként nem tűznénk ki.

köpködés: – 20 pont;verekedés: – 50 pont;káromkodás, trágár beszéd – 10 pont.

A levonások még kidolgozás alatt vannak.

Külön kihangsúlyoznám:

 • minden óra végén értékelni kell, s alá kell írni a lapot
 • a gyerek felelőssége magával vinni a füzetet
 • vagy 0 vagy 10 pont van

A hét végén számolnak és vásárolnak. Vásárolni azokból a dolgokból lehet, amit mi kitalálunk: felelés kártya, házi feladat kártya, fél óra foci a műfüvesen ebédszünetben, számítástechnika terem használat

Viszonylag magas ára lesz ezeknek, mivel kb. 800 pontot gyűjthetnek egy héten, 1 dolog, az kerüljön legalább 300-ba vagy ennél többe. Mondjuk túl magas se legyen a legkevesebb, amit el lehet érni,mert akkor meg nem fog érte küzdeni .

img_5091

 1. Kedden 16.30 – kor tartunk egy rendkívüli szülői értekezletet, ahol minden gyermek szülőjét illetve az osztályban tanító tanárok megjelenését várjuk. Ezen a rendkívüli szülőin én javasolnám a gyerekek részvételét is, vállalják szüleik előtt azokat, amiket csinálnak, ők is tudjanak róla és hallják azt, ami ott történik. Ha van olyan dolog, ami csak a szülőkre tartozik, akkor megkérjük a gyerekeket, hogy fáradjanak ki.
 1. Továbbra is érvényben áll az, hogy a különféle, súlyos vétségeikért kapják a következő fokozatot s abban a pillanatban, aki eléri, tartunk egy fegyelmi tárgyalást. A fegyelminél fontos, hogy konkrét eseményhez kell kapcsolódnia.
 1. Továbbra is érvényes, hogy használjátok az Arizona szobát.

Emlékeztetőül:

 • Először a gyerek eldöntheti, hogy tud-e részt venni az órán vagy inkább lemegy.
 • Másodszor már a pedagógus mondja neki, hogy menjen le.
 • Ha nem jön le, szóljatok. Akkor a vezetőség felmegy és lehozza.
 1. Ha van olyan gyerek, akivel végképp ne lehet bírni, azt küldjétek le hozzánk. Lent lesz nálunk az irodában, de a következő órán nem hivatkozhat arra, hogy nem volt ott, mert leküldték. Meg kell oldani a házi feladatát, a tanulnivalóját.
 1. Minden gyereknek lesz egy mentora, mentortanára az iskolában, akivel beszélgethet arról, hogy is alakult a hét, és mi lesz a következő héten, mire kell figyelnie. Mire készüljön, hogyan tovább. A mentor tanár kiválasztásának szempontjairól beszéljünk még.

Ha bárkinek, bármi kérdése van jelezze!!!

Nico

Írta: Kovács Nikoletta

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: