Meg fogjuk csinálni…

Az akcióterv elindult. Volt szülői. Sokkterápia. Mindenki egy térben. Szülők, gyerekek, tanárok és még én is. Semmit nem csináltunk, csak meséltünk. Meséltünk a mindennapjaikról.  Azt kértem a kollégáimtól, hogy mondják el, hogyan telnek az órák, a szünetek, mi történik reggel, ki hogyan viselkedik, miket mondanak, miket csinálnak.

Csendben ültünk, s hallgattuk a megszólalót, együtt sápadtunk mindannyian. Biztos egyáltalán nem vagyok benne, hogy ez a legjobb ötlet volt, elbizonytalanodtam, tépődtem, hogy biztosan jól döntöttem-e. Volt olyan pillanat, amikor legszívesebben megállítottam volna, hogy elég volt, nem tudok többet befogadni.

mocorgo-ovoda

Ha szakembereket kérdeznék, lehet azt mondanák, hogy nem helyes, hogy ez így zajlott. S én sem vagyok biztos benne. De biztos vagyok abban, hogy jó hogy a gyerekek ott voltak, jó hogy elmondtuk a szülőknek, jó, hogy a kollégáim ott voltak, s nem egyesül az osztályfőnöknek kellett ezt megvívnia, jó, hogy a szülők meghallgattak minket, s jó, hogy azt láttam a szemükben, hogy tenni akarnak.

Elmondtuk az akciótervet… tisztáztuk mi, mit jelent… s hogyan értelmezzék. Mit várunk a gyerekektől, mit teszünk mi, mit kérünk a szülőktől.

Végül felállítottam az összes gyereket és hangosan belekiabáltuk a világba, hogy „Meg fogjuk csinálni! Meg tudjuk csinálni!”

Amit akkor a szemünkben láttam…

Meghatódtam…..

Visszanyeltem könnyeimet…

Elköszöntem.

Írta: Kovács Nikoletta

Meg fogjuk csinálni…” bejegyzéshez egy hozzászólás

Új írása

  1. Hasonló történt nálunk is a napokban. Csak a vége nem volt ilyen határozott. De úgy éreztem én is, hogy valami megmozdult.

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: