Korcsolyázni akarok…

Számomra elindult a mentorprogram, biztosan nem így kéne neveznünk és nem ez a legjobb terminus, de most ez jutott. 2 lány is engem választott, ami igazi meglepetés volt (ki az, aki az igh-t választja egy ilyenre?). Engem választott az a kislány, aki szeptember óta örök dilemmát jelent, maradjon vagy menjen.

A kiválasztás úgy történt, hogy találkoztam többekkel a folyosón az osztályból és kérdeztem, hogy kit választottak, amikor hozzáértem ijedtében rávágta, hogy magát. Gondoltam kibillentem, hogy nem kell azért engem választani, mert kérdeztem, de hosszabb papolás után is kitartott mellettem. Azt hiszem a következő sokk az volt, hogy mindehhez még le is kellett jönnie a tanulási idő után.

Megérkezett, a magatartási füzetével, belenyomult a székbe, mintha rettegne attól a 10-15 perctől, ami történni fog. Gondolom, azon gondolkodok, hogy vajon én min gondolkodhatok, és biztosan le fogom cseszni a pontjaiért. Számolgattuk a füzetet. Néhány meglepetés:

  • Nem szerzett levonást, ami ebben a legfantasztikusabb, hogy ez azt jelenti, hogy nem beszélt trágár módon. Ami nála igen nagy történet, mert olyan trágárságokat tud kimondani, hogy volt az a helyzet a 7-es buszon (pedig ott már nem játszok igazgató-helyettest), amikor felálltam és rászóltam, hogy most hagyja abba, mert hallgatni sem bírom.
  • Volt olyan nap, amikor 86%-san teljesítette az összes célt.
  • A „Kész vagyok a feladatommal” cél 100%-os volt ezen a héten.
  • A leggyengébb cél teljesítése 56% volt és nem esküszöm meg, de mintha ebben a leggyengébben is javuló tendenciát mutatott volna.
  • Volt olyan nap, hogy a leggyengébb cél is 100%-ra sikerült.

WOW, lepődtem meg magam is és ő is. Ő azt érezte, hogy borzalmasan ment ez neki. Szuper eredmény elsőre, attól a gyerektől, akire folyamatos panasz van, állítólag miatta van minden, jobb lenne, ha itt se lenne. Akkor talán nem is ő a mozgatórugója ennek a történetnek? Akkor büszkék is lehetünk rá, hiszen minden órán kész lett minden feladatával és egyre jobb teljesítményt nyújtott? Akkor mégis van valami, ami klassz ebben a csajban?

1-jpg-pagespeed-ce-ie3vfgaejo

Hirtelen engem is elöntött a büszkeség és bátran vágtam bele a jövő heti célok kitalálásába. Na, ő nem lett ennyire izgatott, bár nagyon örült előtte a számoknak, de azért még mindig nem volt biztos abban, hogy mi is ez az egész.

  • Továbbra sincs levonás (azaz nem káromkodik, nincs verekedés, nincs járkálás).
  • 100% lesz, azaz minden pontot megszerez a „Kész vagyok a feladatommal” célból
  • S a legnehezebb a „Szót kérek és szót kapok” cél 70%-os lesz. (Először azt gondolta ez 100%-ra megcsinálja, de aztán közösen megegyeztünk egy 70%-ban, azzal, hogy jövő héten növeljük.)

S jött számomra hihetetlenül a legnehezebb rész, mi is történik, ha teljesül. Egy dolog volt, ami a legfontosabb volt, lógni a haverokkal a téren, ez kb. ötször hangzott el arra a kérdésre, hogy mit szeretsz csinálni. Ha ezt megbeszélném a mamával, akkor ő bármit megtenne. Kicsit azt gondoltam, hogy ezzel most várjunk, mert nem szeretnék a nagyi ellen menni és valami olyat elintézni, ami saját hatáskörben van. S aztán ha lesz változás, akkor beszélünk nagymamával. Nagyon nehezen (mindig a haverokkal való lógáshoz lyukadtunk ki) eljutottunk a korcsolyázásig. Akkor csillant fel a szeme igazán, amikor rájött, hogy nem a helyi korcsolyapályára, hanem a Városligeti Műjégre gondolok. Lázba jött. Végre. ( Mondjuk bepróbálkozott, hogy lehetne-e a haverokkal?)

Megyünk korcsolyázni, ha 5 alakommal teljesíti a hétre kitűzött célt. Kezet rá, gondoltam én. Kezet rá, hogy jó leszel, kezet rá, hogy sikerül, kezet rá, hogy megcsinálod.

KORCSOLYÁZNI AKAROK!!!!!!

írta: Kovács Nikoletta

Korcsolyázni akarok…” bejegyzéshez egy hozzászólás

Új írása

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: