Kérem, vigyázzanak, angyalok szállnak, repkednek mától a Kontyfa körül….

Kérem, vigyázzanak, angyalok szállnak, repkednek mától a Kontyfa körül….

Ma kezdődik az Angyalkázás nálunk a suliban, köztünk tanárok között.A Kontyfa hagyománya, de azt nem tudom ki volt az ötlet kitalálója, de tapsvihar és vállon veregetés érte. Így nincs a kínos mit vegyek , sőt neki ha nem veszek/adok megsértősik-e típusú agyalás, aki szeretne részt vesz és kész. Tőlem külön köszönet és hála, mert ezt imádom csinálni; imádom a benne rejlő kreativitást.

Ez egy ajándékozós hét már, de ezt megelőzi a jelentkezés és az angyalkahúzás. Fel lehet iratkozni, húzol valakit azok közül, akik jelentkeztek. Te leszel az angyala és mindennap valami apró ajándékkal megleped. A tanári ilyenkor megtelik ajándékváró dobozkákkal, kosarakkal, s mindennap leskelődünk, hogy vajon ki lehet. A záró vacsorán az angyalok felfedik magukat. Ilyenkor általában egy picit nagyobb ajándékkal kedveskedünk a másiknak.

Izgalmas. Megpróbálsz minél többet megtudni arról, akit húztál, s agyalni, hogy mi a legmegfelelőbb ajándék. Aztán persze közben figyelsz a Te angyalodra is és kideríteni ki lehet az, aki tudja rólam azt, hogy…

Fuvoláztam már fel karácsonyi dalt, elintéztem Szent Estére a vacsorát (halászlével és bejglivel), készítettem hatalmas kelt tésztavédő dobozt, rendeltem óriáspizzát, készítettem paraszt reggelit. Kaptam ám csudákat, gyönyörű rózsaszín tányért, volt egy év, amikor rejtvényekben kaptam a feladatokat, tavaly kaptam egy könyvborítót az elveszett helyett és persze sorolhatnám még jó sokáig.

angyal-no-4

Az angyalok (kisebbek-nagyobbak) egyébként gyűjtik a karácsonyfánkhoz a cipős dobozokat is. Gyülekeznek ezek is az irodánkba, reméljük hatalmas nagy karácsonyfánk lesz belőle. Elképzelem, ahogy ezek a kis srácok otthon szívszakadva válogatják a játékaikat, hogy mit adjanak oda belőle. Úgy megölelgetném mindegyiket.

Lehet angyal (végre ma először javítás nélkül írtam le ezt a szót) szállt rám is tegnap, s meglökdösött kicsit, s megöleltem egy kislányt (egyébként nem vagyok egy nagyon ölelkezős típus). A gyerekek odafutnak és megölelnek, de tegnap én kértem egy ölelést az egyik kislánytól. Sose szokott beszélni, alig lehet kihúzni belőle egy szót és most mesélt, mesélt, mesélt… Persze minden szava szívbemarkoló volt, de jó volt, hogy beszélt; jó volt, hogy ott volt akkor és azt éreztem, hogy szüksége van erre és rám. Végül mennie kellett, mert hazamenős, de még mielőtt kiment kértem tőle egy ölelést. Azt hiszem, remélem, mindkettőnknek jól esett.

Kérem, vigyázzanak, angyalok szállnak, repkednek mától a Kontyfa körül….

Írta: Kovács Nikoletta

Kérem, vigyázzanak, angyalok szállnak, repkednek mától a Kontyfa körül….” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Új írása

 1. Kedves “NikóAngyal”!
  Tök jó ez az “angyalkázás”! Mi anno nyári táborban játszottunk – 100 gyerek+tanerők- Titkos Barát-ot, a Balaton mellett talált/csinált ajándékokat küldözgettünk. Az elv ugyanaz, csak kicsivel nehezebb készíteni valamit úgy, hogy nem otthon vagyunk. Nagyon szerettük mindannyian. Utolsó este körbeálltunk, kiderült, ki volt a “TB”, nagyon megható volt látni az egyre bővülő kört, belső, kisebb köröket. “Postás”-sal=másik gyerek küldtük: Ezt a TB-d küldi! Osztályban is játszottuk már Advent 1. hetétől, heti min. 1 ajándékkal, a vége ugyanaz, mint Nálatok.

  Ölelés. (Állítólag napi x ölelés kell/ene 1 embernek) Alsós “tantónéni” vagyok, és nekik sokszor van szükségük rá. Nem vagyok én sem egy nagy pusziszkodós, de az ölelés nálam játszik. Most 6.-os , volt tanítványom,-fiú!- szaladt oda hozzám elsősként : Csak egy ölelés! kiáltással.Ebből szinte rendszer lett, mai napig egymásra (és körül)nézünk (hiszen ő már nagyfiú!), és lenyomunk egy csakegyölelés-t. Másik, -már tényleg nagy melákkal -9.-es- a jelszó a Hoppá! volt/van, egyik láb felemelve, két kar felémnyújtva, kapaszkodásra készen, mint a kisgyerekek, mikor ölbe akarnak kéredzkedni. Szóval nem kell a szőkenősegymásmellettelpuszizás!!!, de ezek naggggyon jók!!!

  Nagyon örülök írásaidnak, ötleteket is merítek belőlük. (pl. most “Örömbefőtt”-et készítünk, amimaboldoggátett-et rakunk el, az osztálykarácsonykor “kóstoljuk meg”: szépen gyűlik a nagy 5 l-es üvegben…)
  Nagyon Boldog Karácsonyt kívánok, remélem, még összefutunk, ha máshol nem, az újpesti piacon ;D !

  Nemes Erzsi

  Kedvelés

  1. Hát a befőtt név nekem eszembe sem jutott. De szuper ötlet és örülök, hogy olvasol (márhogy engem, meg egyébként is, na jó ebből már sosem jövök ki :))

   Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: