Érték….. Anya…. Fotó….

Szeretek fotózni. Iszonyat tárhelyet igénylő fotó mennyiség iskoláról, családról, képzésekről. De tegnap egy fantasztikus fotós élménnyel lettem gazdagabb….

Műtermi fotózáson voltam. Az anyukkámmal. Arra gondoltam, hogy sosem volt olyan képünk, amin úgy vagyunk együtt, hogy nincs egy szekrény, karácsonyfa vagy egy plakát a háttérben, vagy esetleg mindketten a kamerába nézünk, de az biztosan nem fordult elő, hogy szólt valaki, hogy toljam előrébb az állam, hogy ne látszódjon a tokám. 

Másrészt azt szerettem volna, hogy anyukám is kapjon fényt, kapjon valamit, ami róla és rólam szól. Anyukám, aki az életében szerintem minden pillanatában azon van, hogy gondoskodjunk rólunk, akinek most mi vagyunk már csak, amióta elmet az apukám és a nagymamám. Nincs olyan találkozásunk, amikor ne főzne nekem, ne sütné meg a kedvenc süteményem. Aki mindent odaadna, azért, hogy egy perccel többet a gyerekeivel lehessen. Aki felnevelt minket, s lám, lám életképessé…. 

Harmadrészt szerettem volna egy fotót róla, a falra. S nagyon sajnálom, hogy ez nem jutott eszembe az apukámnál, a nagymamámnál.S persze van fotó, de nem egy fényképész által készített csodakép, retusálva, pont úgy, pont olyan színekkel, ami a legjobb nekünk.

Elmentünk, s egy egészen más együttlétet tapasztaltam meg az anyukámmal. Egészen más, amikor megpróbálom kifejezni az arcommal a viszonyunk, vagy az érintéseimmel, hogy mennyire szeretem, vagy csak úgy bolondozom vele. Imádtam minden pillanatát. A fényképezőgép másik oldalán Szandi állt. A személyisége, mosolya, nyitottsága, közvetlensége hozzájárult ahhoz, hogy anyukám is feloldódjon, tudjon mosolyogni. Elkapta azokat a pillanatokat, amik rólunk szólnak, amik pont azok, amik pont úgy. Ami érték, nekem.

Érték, a legfontosabb érték, amit egy gyerek kaphat. Egy pillanat az anyukájával, ami csak az enyém és ez megmarad ott bent, örökre, bármi is történjen.

A fotókat Prohaszka Szandra készítette az alábbi linken megtaláljátok a munkáit (email címét és a telefonszámát) :Pro-Fotografia

Írta: Kovács Nikoketta

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: