Angyalkodásom története

Ígértem, hogy megírom idei angyalkodásom történetét. Hát itt az idő, hiszen nyilvános angyal lettem.

A játék nagyon egyszerű szabályokkal működik, mindenki húz egy valakit azok közül, akik játszani szeretnének. A tanáriban van egy dobozod, amibe lehet az ajándékodat rakni. Nem lehet elárulni, hogy kit húztál és 5 napon keresztül megajándékozod őt valamivel. Ne nagy ajándékokra gondoljunk, egy csokoládés, gyümölcs, finomság, utolsó napra szoktunk 1-1 nagyobb ajándékot venni. Majd utolsó nap lelepleződik az angyal.

Az egészben talán azt szeretem legjobban, hogy kell kutakodni a másik után és lehet nagyon kreatívnak lenni.

Idén úgy esett, hogy az egyik barátomat, Drávay Kingát húztam. Aminek először nagyon örültem, sima úgy, menni fog, aztán persze jött a fejtörés, hogy mit is szeret, hogy is szereti. Nem volt könnyű, ezért sokat fecsegtem is róla.

Na de aztán, ha az én agyam beindul…

  1. nap – kicsi csoki (persze olyan, amit szeret), egy karácsonyfa dísz, egy lyukasztó – semmi árulkodó jel
  2. nap – nagyon szeret teázni és imádja a meleget – ezért kapott egy fa tearendezőt és egy cuki pattintásos kézmelegítőt. emellett minden értekezleten mellette ülők, s rendszeresen szokott színezni. (Tudom, hogy ez fura, hogy egy főnök ezt mondja, de én például sokkal jobban figyelek, ha közben rajzolok vagy színezek, rendszeresen szoktam rajzokat készíteni az előadások tartalmáról.) Ezért teleragasztottam az asztalát felnőtt színezővel. Ha jó a feltételezésem, ennél a pontnál buktam le.
  3. nap – imád kávézni, de azt úgy hogy mindig megadja a módját. Kávé, sütivel, s nem gyorsan, hanem komótosan, úgy úrinősen. S van egy közös rituálénk is, ha valaki kettőnk közül Balatonfüreden a Karolina kávézóban jár, akkor küld a másiknak egy sms-t vagy egy fotót. Bármit csak jelzi, hogy ott van, hogy a másiknak a mája sárguljon az irigységtől. Természetesen, ha mi ketten Balatonfüreden vagyunk, akkor ki nem hagyhatjuk, de szerintem, ha egyedül ott vagyunk, akkor sem. Ez az előtörténet vezetett oda, hogy az első óra végére berendeztünk neki egy kávézót a tanáriban lévő helyén. Paravánnal elválasztva. Csipketerítővel, kedvenc sütijével, pöttyös-rózsás kávéscsészével, isteni kávéval, szendviccsel, gyönyörű szalvétával. Fel sem tudott ocsúdni belőle, fél óra múlva ott ült és még kávézgatott, pityergett…15626165_345089972539306_2827111854290499183_o
  4. nap – Nekem a Balaton a riviéra. Mi tagadás ő Balaton fun. Ezért a következő napon, mikor már nagy nehezen rendet rakott az asztalán, újabb csoda várta. Egy „balaton” part kis medencével, homokkal, Balaton csokival, Balaton nevű borral, virággal, beültettem Balatoni József kollégámat, olyan számokkal, ami a Balatonról szól, s egy csodálatos kivetítéssel. Ekkora már az egész tanári várta, hogy na vajon mi lesz, bejött a tanáriba, mórikálta magát, táncolt a zenére, de amikor észrevette, hogy mi van ott, nagyon röhögött. De boldog volt…15626459_345531839161786_3009554355446630897_o
  5. nap – Itt már mindenki arra számított, hogy valami nagy performance lesz utolsó nap. De nem. Van egy karácsonyi szám, ami most a próbák során megkedveltünk. Felénekeltem neki, s Z. Kiss Zalán kollégám hajnalban próbálta meg összerakni, hogy valahogy hangozzon is (na ez nem lett túl szuper, s nem a technika a fő baja). A szaunába – mielőtt bárki megkérdezné, ott van a legsötétebb) vittem mécsest, egy betlehemet és a zenét. Felküldtem neki egy gyerekkel a kulcsot, csak a magnót kellett bekapcsolnia…

S eljött az este, leleplezhettem saját magam, bár persze nem volt kétsége jó pár napja abban, hogy ki az angyala…. Az utolsó ajándéknak is van története, nagyon nehéz róla jó fényképet készíteni, valahogy mindig belepislog, pofákat vág, elmozog… Nehéz na, s ezért kapott egy műtermi fotózást a ProFotográfiánál.

„Kedves Kinga! Ha olvasod,s remélem igen, csak hogy tudd, bármikor szívesen vagyok az angyalod, ha nem hivatalosan, akkor is.”                                                                                       A.

Írta: Kovács Nikoletta

Angyalkodásom története” bejegyzéshez egy hozzászólás

Új írása

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: