Szóvirág Bolt

Szuperfenofrenetikomaxikapitális, a szó, ami a Szóvirág boltban kapható. Kapható ott Jó szó, meg betűs mézeskalács, meg csillagos is. Tegnap láttam a Mary Poppins-t.

07_mary_poppins_megerkezik-s

Bárcsak lenne egy Szóvirág Bolt és ott vásárolhatnának a káromkodó, csúnyán beszélő kisgyerekek szép szavakat, kulturált beszédet, a kicsit nem olyan jó gyerekek néhány jó szót. Mondjuk napi 20 dkg-t. Én lennék Szóvirág Boltos néni, aki adogatja a kulturált beszédet, meg a Jó Szót, meg a Dicséret kekszet, meg a Jóság cukorkát meg Gyönyörű Írás nyalókát meg Jó Számolás habcsókot, meg Szép Olvasás töltött kekszet. S valahol, az eldugott polcon találhatnánk Eleven bonbont, Csínytevő nápolyit, azoknak a gyerekeknek, akik nem mernek, picit se rosszak lenni.

Járhatnának be hozzám gyerekek, szülők, nagymamák, óvónők, tanítónők és csak kapkodnák a polcokról az édességeket, finomságokat. Külön lenne egyébként, Aludj el drazsé, meg Tudok egyedül játszani trüffel golyó kismamáknak, s Közös Játék téli fagyi pedagógusoknak.

S ha valójában így lenne, akkor csak odakiabálnának az utcán egy-egy anyukának, csak menjen el a Szóvirág boltba és vegyen 30 dkg Jó Szót vagy 20 dkg Szép Beszédet s megoldódik minden baja.

S ha már ilyen boltom lenne, nem csak úgy lehetne vásárolni, s csak ukmukfuk vehetek bármit, hanem csak úgy, ha Szóvirág Boltos néni pontosan tudja, mire kell. Ehhez be kell ülni a Beszélő Székbe, ahol csak igazat lehet mondani és bármennyit lehet beszélni. S ha elmondtad mondandód, akkor Szóvirág Boltos néni kitalálja, mire van szükséged, s azt megveheted, elnasizhatod, s rögtön megoldódik egy csomó bajod.

Bárcsak így lenne…. De szerintem én akkor nem szeretném ennyire….

Írta: Kovács Nikoletta

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: