Őrült 2017.

„Új esztendő, vígságszerző most kezd újulni,
Újulása víg örömet most kezd hirdetni,
Újulása víg örömet most kezd hirdetni.”

Itt az újév és én szokás szerint nem tudok aludni. Újév, malac a sütőben. Bár láttam egy filmet tegnap arról, hogy amiatt, hogy húst eszünk mennyi széndioxidot termelünk, s jobb lenne vegetáriánusnak lenni, na de ezt majd a jövő évi fogadalmaim között lesz. Érdekes, mert pont éjfélkor nem fogadtam meg semmit, nem kívántam semmit, nem dobtam hátra a lópatkót, hanem inkább bámultam a színpadon Hevér Gábort, Stohl Andrást és Alföldi Róbertet, ahogyan koccintanak. Az Őrült Nők Ketrecében/vel az este fergeteges volt, s hogy az újévet is ott léptük át kicsit hajaz arra, hogy őrült egy év lesz (legalábbis remélem). Csak úgy mellékszálon megjegyeznék néhány dolgot az előadással kapcsolatban:

 1. Bárki aki teheti, nézze meg.
 2. Stohl András olyat alakít benne (így harmadszorra is azt gondolom), hogy aki éppen nem szerette és nem tartotta semmire, ezért fogja.
 3. Alföldi egy zseni.
 4. Az én pezsgőmmel koccintott Stohl András éjfélkor (na jó, ez nem a darabhoz tartozott, de mindenképpen le akartam írni.)

Szóval akkor ott, pont nem kívántam semmit s nem volt újévi fogadalom, de most, amikor kiver az agyam az ágyból, a kávé mellettem, az oldalas a sütőben, most elgondolkodom rajta. Felmerül bennem a kérdés, hogy ezek kellenek-e. Nekem biztosan, valahogy így tudom élni az életem, hogy kitalálok valamit (lám-lám blogot írok 365 napig, én, én, én b…..), s ha az kellőképpen motiváló, akkor megcsinálom. Így futottam le nyolcszor a félmaratont is. Szóval mivel őrült év lesz és azt olvastam valahol, hogy 2017 az újrakezdés éve, így csakis olyan fogadalmak lesznek, amiket már egyszer meg, aztán valamiért mégiscsak elengedtem, s nem meg lett.

15595847_1568428886517032_325564268_o

Őrült 2017.

 1. Elkészül a Haladó Élménypedagógiai Facilitátori Képzés akkreditációs anyaga. Az hogy meg lesz-e az akkreditáció, az már a fölöttünk álló gépezet működéséről szól.
 2. Keményen fogok azon dolgozni, hogy ebben az évben legyen legalább 2 Különleges padtárs, 2 Fegyvertelen Játszótárs és 2 Élménypedagógiai Alapképzés, s azoknak én legyek az egyik trénere.
 3. december 31-re legyen fogalmam arról, hogy írokk egy könyvet. Merész álom az, hogy ebből bármi is meglegyen, de legalább a mag, hogy ha ügyesen locsolgatom, ki tudjon kelni.
 4. Elkezdem újra szakmailag fejleszteni magam, újra tanulni. Fejlesztő pedagógia, alternatív pedagógiák, mozgásfejlesztés vonalon. Régen tanultam, s most még érzek magamban annyi erőt, hogy valami újat verjek a kicsi fejembe.
 5. Lefutom a Budapest Maratont. Idén 42 éves leszek. Igen és nem hazudok. Sajnos ennyi és kész. S mivel 42, ezért újra kezdem a futást és lefutom a maratont, Budapesten, októberben. Azt azért nagyon régen megfogadtam, hogy egyszer életemben futok maratont. Itt az egyszer… (Na jó, ha kijuthatnék a New York maratonra, akkor kétszer – ha hiszitek, ha nem, minden motivációs filmet és összefoglalót megnézek a New York Maratonról és végig bőgöm). S mivel decemberben elmegyek adventozni Kassára, mindenképpen megmutatnám a maratoni futó szobornak az érmem, hogy megcsináltam. Hülyeség mi? De szeretem azt a szobrot és ott egyszer már neki elmondtam, hogy egyszer majd lefutom.
 6. Folytatódik az Ezfincsa blog, s lefogyok legalább 10 kg-t, de igazából többet szeretnék, de ez talán vállalható, annak tekintetében, hogy ahányszor életemben a futást és a fogyást megpróbáltam összehangolni, hízás lett belőle. Szóval minimum 10 kg-t, de valójában legalább 15 kg a végső cél.
 7. Igaz ez kicsit tavalyi, de azért csak meg kellene csinálni, még azt a 303 bejegyzést. S november 10-én ( a keresztfiam 17. születésnapján) mindenképpen aranycipellőben kell szambáznom, hogy királylányhercegnő legyek egy napra.
 8. Anyukám Édeskönyve. A jövő karácsonyi ajándék ez lesz, ennek kell lennie. Évek óta dédelgetett álom, mert az én anyukám úgy süt, mint senki más, persze tudom, minden gyerek ezt mondja, de ezt az én anyukámról mások is mondják.
 9. Varrás. Befejezem az összes el nem kezdett, be nem fejezett, majd megcsinálom projektemet. Már néha felettébb kínosnak érzem azt, hogy ezek csak húzódnak, halasztódnak, kell rá időt szakítanom. (Csepke csendeskönyve, Szandi patchwork takarója, és a megígért nagyfejű babák.)
 10. Több időt töltök az Anyukámmal, a fiúkkal, a családommal, a barátaimmal, a szertteimmel, a keresztlányommal. Ez minden évben egyre nehezebben jön össze, de majd most 2017-ben.
 11. Végigcsinálom azt a hülye, pénzgyűjtős kihívást, amiben hetente mindig kicsit több pénzt kell beledobni a perselybe. Valahogy majd felírom, kiírom, leírom, átírom,hogy ne felejtsem el, s ne az legyen, hogy 2 havonta dobálok bele nagyon sok pénzt.
 12. Idén is legalább 15 könyv, és legalább 15 színházi élmény a cél (ebből legalább már 2-re jegyem van). Iszonyatosan élveztem ezt az évet a 20 feletti színházi élménnyel és könyvből is volt egy jó pár.
 13. Környezettudatosabban élni, kevesebb szemét, kevesebb vásárlás, több bringa és roller. Ígérem, lekapcsolom a villanyt, amikor nincs rá szükség, s sokkal tudatosabban tervezem a bevásárlást, főzést, hogy minél kevesebb ennivaló menjen a szemétbe.

13+1 Na, ezt nagyon félve írom, le, bár az én igazgatóm szerintem örömtáncot fog most járni. Összepakolok, rendet rakok az irodánkba az én részemen. Huh, nem száradt le a kezem, s nem történt komolyabb baj sem.

Hát ez az én idei listám, 13+1 mint a Totó, s akkor majd ha vége az évnek és minden sikerült az olyan, mintha lenne egy telitalálatos szelvényem. Az milyen menő már…

S ha minden, de minden sikerül (s nem bukom el az összepakolással), akkor 2017. december 31-én elővesszük a perselyből a pénzt, s veszünk egy repülőjegyet valahova és nekikezdhetünk az El Camino (azt hiszem az egyik legnagyobb álom) tervezgetésének.

Mindenkinek Nagyon Boldog Sikerekben, Tervekben, Célokban Egészségben Gazdag Új Esztendőt!

Írta: Kovács Nikoletta

Őrült 2017.” bejegyzéshez 3 hozzászólás

Új írása

 1. Kedves Aranyanyu!

  Akkor kezdtem olvasgatni a blogod, mikor olvastam az Életképekben Rólad. Mostanra sikerült utolérni. Azóta is az van bennem: Ez tetszik! Mennyi energia! Milyen szimpatikus figura! És ahogy faltam a bejegyzéseket (két kicsi és eleven csemete mellett, harmadik pocakban) a rengeteg enerigiából kicsi nekem is jutott. Először is ezt köszönöm. Aztán még valamit: Azt, hogy élménypedagógiával is foglalkozol, és így számomra is elérhető módon (egy-egy bejegyzés erejéig) egy pici önfejlesztést csempészel a gyerekekkelitthon létembe. A főiskola óta izgat ez az élménypedagógia, de nem volt időm még a szakdolgozatomnál mélyebbre ásni a témában. És most éppen ott tartok, hogy a tréningek nem bababarát programok. Így maradnak az ezzel foglalkozó bejegyzéseid. És remélem egyszer majd sikerül elcsípni téged személyesen is valamilyen előadás formájában, valahol, ahova én is eljutok a két/lassan három gyerek mellett 🙂 Addig is kívánok Neked és önzőmód magamnak is a 2017-es évre rágógumiszerűen megnyúlni képes sok-sok energiát!

  Kedvelés

  1. Kedves KAtica! Bearanyoztad a napomat!Remélem minél hamarabb találkozunk, s valahogyan tudunk egy bababarát képzést létrehozni. Életemben tartottam már úgy foglalkozást egy képzésen, hogy egy fél éves baba volt rajtam, mert az apukája éppen egy gyakorlatban vett részt és viszonylag veszélyes mozdulatok voltak…, s azt hiszem azt a délután velünk is töltötte 🙂 S ha tudok energiát adni a blogon keresztül már boldog vagyok, ha ehhez még kis elmélyednivalót még jobb. S ígérem lesz több élménypedagógia!

   Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: