A chicagói hercegnő

Tegnap egy imádnivaló délutánom volt, az anyukámmal, s az anyukám nagynénjével. Elmentünk az Operettbe. Így összesen kb. 190 évesen elmentünk a kislányokkal mulatni. Anyukám, amikor mesélt nagynénjének az utolsó színházélményéről, akkor ő azt mondta, hogy jaj, csak még egyszer eljuthatna az Operettbe. Az igen aktív nagynéni – valahogy szerintem újratölthető elemekkel vagyunk családilag megáldva, lehet energikusabb, mint én – tegnap reggel színház előtt Gyöngyösről kiment Gyöngyöspatára ellapátolni a havat, majd hazaszaladt, megfőzte az ebédet, s eljöttek Pestre, mellékesen megjegyzem 12 körül indultak. Mindig mindenhova szalad, heti négyszer a temetőbe, s ott 6-8 sírt tart rendben.

Ők ketten együtt mindent tudnak a bulvárból, celebekről, színészekről. Most is így volt, a számomra kevesebbet mondó nevekről csak úgy röpködtek, hogy ő kicsoda és ki kinek a párja, ki kitől vált el. Ezért én is hamar képbe kerülök, amikor velük vagyok.idvc5

Egyébként Kálmán Imre egyik elfeledett operettjét A chicagói hercegnőt láttuk. Csiili-villi, rengeteg szereplő a színpadon, csodás ruhák, operett lépcső, hinta és minden, amit ennek a műfajnak a sztereotípiája hoz. A charleston, a slow fox, a csárdás, a valtzer egy darabban. Igazi felhajtás, a darab mondanivalójával, hagyomány vagy engedjük az új „amerikai” kultúrát magunkhoz, s persze happy end, csók, házasság. Imádták. Boldogok voltak. Én is, hogy velük lehettem végre egy délutánt, s adhadtam egy felejthetetlen élményt. Főleg úgy, hogy ők arra készültek, hogy ketten mennek, én csak elviszem, s megyek értük Anyukám arca, amikor megtudta, hogy én is megyek, szinte átváltozott. Boldog volt. Boldog voltam. Azt hiszem boldogok voltunk.

Írta: Kovács Nikoletta

Fotó: www. operett.hu

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: