Jégbe zárt világ

Gábor, kicsi volt és félős. Igaz már nagy harmadik osztályosnak kell lennie, szokta mondani az anyukája. Gábor aznap reggel nagyon boldog volt, amikor esett a hó és vidáman gondolt arra, hogy milyen jó is lesz a többiekkel játszani az iskolában. Hóembert építeni, hógolyózni.

Sajnos másnapra meg is maradt, de el is olvadt, szomorkásan kelt fel reggel, hogy ma már nem is tudnak úgy játszani, ahogyan tegnap, de nem baj, azért akkor is jó kint lennie a többiekkel a játszótéren, fogócskáznak a mászókán, vagy sikítozva lehet csúzdázni. El is indultak aznap reggel anyukájával, kicsit izgult, matekból félévi témazárót írnak, bár jó volt belőle, de ezekben a dolgozatokban, mégiscsak sok feladat van egyszerre. De Erzsi néni kedves, aranyos majd biztosan segít neki és megnyugtatja.

STYtwiggy1nu
Slug:ST/TWIGGY Date:03/06/2003 Photographer: Tracy A. Woodward/TWP Neg# woodwardt 138803 Location: Chantilly, VA. Summary: Twiggy, the water skiing squirrel comes to the National Capital Boat Show in Chantilly, VA. Caption: Twiggy , the water skiing squirrel with owner, Lou Ann Best (twiggy’s mom), Chuck Best, 21, (twiggy’s brother and Lou Ann’s son). and in some photos, LaShon Seastrunk (pr for Twiggy with PR company, Brotman, Winter and Fried). Twiggy water skiing at the boat show.

Busszal mentek mindennap a sulihoz egy megállót és onnan már egyedül sétált be, hiszen már nagy harmadikos volt. Sokszor megcsúszott a jégen, de próbált óvatosan közlekedni. Első órában megírták a felmérőt, a második órában tesi órájuk volt. Boldog volt, mert Erzsi néni megígérte, hogy partizánozni fognak, s azt nagyon szerette. Amikor mentek át a tesi terembe, futottak, megcsúszott a jégen, rosszul esett. Beütötte a fejt és a karját. Először nem szólt, de aztán egyre rosszabbul lett, fájt a feje, hányingere volt és a keze is bedagadt. Védőnő, mentő, anyának telefon. Most kórházban van, megfigyelik, lehet agyrázkódása van, s a kezére már gipszet is kapott….

A történet nem valós, kitalált, de tulajdonképpen igaz is lehetne, bármelyik nap, bármelyik pillanatában. Nincs feltörve egy hete a jég az udvaron, tükörjég az iskola és annak környéke. Ki a felelős érte? Persze valójában tudom a választ, nekünk kell megoldani. Januártól nincs helyben lévő gondnokunk, karbantartónk. Ha valami nem működik, szólunk a központba és egyszercsak jönnek és megjavítják. Négy napja nem működik a női wc, az egyetlen férfit mosdót használjunk (80 fős a tantestület), nincs feltörve a jég az udvaron (életveszélyes), a zárakat a férfi kollégák megjavítják, a tesi teremben balesetveszélyes dolgot a technika tanár megszögeli. Nagyon nehéz, szerintem lehetetlen karbantartó/gondnok nélkül egy 600 fős iskolában létezni ………….

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: