Csak szavalj!!

Mindig is imádtam (még ha nehéz is, és minden alkalommal belehalok kicsit) egy olyan intézményben dolgozni, ahol több minden zajlik egyszerre. S azt is számtalanszor megfogadtam már, hogy nem szervezünk párhuzamos rendezvényeket, programokat egyszerre. Persze idén sem sikerült ez…

De tulajdonképpen, meg volt a pillanat, amiért megérte…

Miközben a tornateremben és a könyvtárban minősítettek, aközben tablófotózás volt a legnagyobbaknál, ettől ma minden tanár szép lett, szép ruhában, kisminkelve, s a felsőbb évfolyamosok öltönyben, kiskosztümben villogtak. S mindezt az egészet megspékeltük egy egész délelőttös, bálra felkészülős, minden osztály bemutatkozós, hangos, aulás bemutatkozással (szerintem élvezhették a minősítők, amikor negyedszer szólalt meg a Csókkirály).

itt-a-farsang

Helyesek voltak a gyerekek, ez mindig nagyon összerántja őket, nagyon sok energiát, közösségi energiát fektetnek bele, ők is, osztályfőnökök is, szülők is. Mindig ámulok és bámulok, hogy mit összehoznak a végére. Idén a Magyar Dal a téma. Idén majdnem minden osztály megtanult egy magyar dalt, annyiszor hallották, hogy boldogan énekelnek Hungáriát, Kis Grófót, Animal Cannibalst, Quimby-t, Szabó Balázst…

De mégis, mégis a legütősebb G. volt. Háttérinfóként tudni érdemes, hogy azért nem az ellenőrzőjére lehetünk a legbüszkébbek, se az első, se a hátsó bejegyzéseire. Megállt az óriási, kibővített színpad közepén. Felugrott a színpadra, vagányul, piros cipőben (ahogyan mostanában divat az), lekapta a menő baseball sapkáját. És szavalt. Szavalt, de úgy, hogy megállt a légy repülés közben, de úgy, hogy könny gyűlt a felnőttek szemében, se úgy, hogy egy pisszenés nem volt. De úgy….

Színpadot kell keresnünk neki. Színpadot, ahol ezt tudja csinálni! Tehetséges, ez az ő világa, nem szabad hagynunk ezt elveszni. Csak szavalj G., kit érdekel a matek, az angol, a biológia, ezzel tudsz adni a világnak, csak szavalj!!!

Írta: Kovács Nikoletta

 

Kép forrása: http://www.piknikmagazin.hu/wp-content/uploads/2016/01/itt-a-farsang.jpg

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: