Aknakereső

A laza, lebzselős vasárnapomba, egy laza, lebzselős 4 óra munka fért bele. Rettegett feliratként, neonfényben úszik előttem a felirat TANTÁRGYFELOSZTÁS. Mintha egy reklám lenne a Time Squaren. Igazi jó reklámként, hatékony. Nagyon rövid idő alatt eléri, hogy megvegyem/foglalkozzak vele, ha meglátom ezt a feliratot. Ha mást nem, akkor legalább annyit, hogy összerándul a gyomrom, s hirtelen megpróbálom elkerülni a számítógépemet. Ma készen kell lenni. Még 30 embert nem vezettem fel. Szerintem lassan a fejemben van az egész, s pontosan tudom, hogy ki, mit tanít egy közel 80 fős tantestületben. Ez normális? Annyi adatot tudok a Kontyfáról, fejből, hogy lassan nem szervert kell lopni, hanem bőven elég engem.

Tudom az SNI-ket, a BTM-ket, tudom a létszámokat, hogy ki, hova érkezett, időszakra, hogy kb. mikor, melyik gyerek honnan ment el. Tudom a tantárgyfelosztást. Tudom, hogy melyik alsós tanító mikor van a suliban. Tudom a magántanulókat, általában, hogy ki melyik könyvből tanít, kinek milyen balesete volt a suliban, az utóbbi évek fegyelmi ügyeit, a lemorzsolódással veszélyeztetett srácokat. Nem tejesen felesleges adatok ezek? Miért terhelem magamat ezzel, kérdezhetné bárki jogosan. De nem tehetek róla, csak úgy belemásznak a fejembe és ott maradnak, még szerencse, hogy bizonyos idő után törlődnek adatok, bár a nevek azt hiszem régebbről is megvannak foltokban.

aknakereso

Szóval miközben ezek az adatok az agyam kis fiókjaiban hevernek, biztos ott is nagy rendetlenség lehet, mert néha nem találom néhányukat, s pár napra elfejtem a PIN kódomat vagy a jelszavamat (ha valaki még mindig a yahoo-s címemre írna, nem él, mert elfelejtettem hozzá mindent), vagy a banki belépőkódomat.  S akkor aztán nagy a baj, mert megőrülök, és addig ütögetek be mindenféléket, amíg aztán persze letilt. S ilyenkor vigyorogva előkerül a fiókból az a bizonyos.

Szóval a fejemben a tantárgyfelosztás, most már minden íze, porcikája, így, hogy ötödször pötyögöm be, különböző formátumokba. Tegnap kezdtem felfedezni benne játékosságot (biztosan így védekezik az elmém). A mostani például úgy néz ki, mint az aknakereső játék, amikor beírsz egy számot, kiírja, hogy az a négyzet hány oldalon találkozik a bombával. Pont ilyen. S vártam is, hogy egyszer-egyszer hátha kijön valami alakzat, ami helyes is. Szóval, ha így nézzük, akkor:

A laza, lebzselős vasárnapomba, egy laza, lebzselős 4 óra aknakereső fért bele.

És így máris vidámabban indul a hétfő!!! S titokban megsúgom mindenkinek, ma is játszani fogok, AKNAKERESŐT!!! (S arra a szóra, hogy titokban, közelebb hajoltam a géphez… lehet megkattantam?)

Írta: Kovács Nikoletta
Kép forrása:https://kombo.hu/images/aknakereso.jpg

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: