Hey Teachers

Megnéztem egy filmet vagyis inkább sorozatot. Teachers, (alcíme: Azok, akik nem tudják csinálni) nem nagyon találtam csak az első évad első részét, de teljesen betalált. A sorozat tulajdonképpen egy kisebb tantestületről szól, s az ott folyó munkáról. Nyilván nem normálisak, s a karakterek is fel vannak turbózva. Egészen sok hibával, egészen sok elszúrt mondattal, igazi mókás tanulmány és nyilván remek karikatúra magunkról. A tanárnő, aki szakításával van elfoglalva és mindent kitálal a gyerekeknek, a tanárnő, aki magával van elfoglalva, s folyamatosan selfie-t nyomogat és a flörtjeiről beszél (visszaküldi a gyereket, ha kicsit kövérebbnek rajzolja), a tanárnő, aki csendes visszahúzódónak tűnik, de simán flörtöl a jóképű apukával, a gyerekkorában bántalmazott pedagógus.

teachers-web-series

Az első rész az erőszak-megelőző programról szólt, amit egyébként kötelező csinálni az iskolában. Előfordul benne az az ordas hiba, hogy a bántalmazásról kezd el beszélni a pedagógus, majd ott köt ki, hogy mi történt az ő kapcsolatával vagy azt mondja a gyerekeknek hogy mondjatok valami olyat, ami verbális bántalmazás és az egész osztály egymást kezdi el csúfolni, amik kikerülnek a dicsőség táblára. Létrehoznak egy klubot a bántalmazás ellen, akik kicsi igazságosztó klánná válnak és megverik azt, aki verekedett….

Szóval mindent elbaltáznak… de mégiscsak megmutatja, hogy ne csináld, esetleg ha ezt észreveszed magadon, egy picit jelét is, akkor azzal foglalkozz. Olyan témák, mint beviszem-e, terhelem-e a gyereket a magánéletemmel vagy hogyan jelzek vissza a gyerek rajzairól (s tudom, hogy senki sem így csinálja…)

A kedvenc jelenetem mégis az elején van, amikor állnak kint az udvaron ketten, beszélgetnek mindenféle témáról, s eközben egy- egy mondattal utasítják, figyelmeztetik vagy rákiabálnak a srácokra, majd rezzenéstelen arccal folytatják ott, ahol abbahagyták. S hát valljuk be, mi tanítók ezt tudjuk így csinálni…

Írta: Kovács Nikoletta
Kép forrása:http://www.tubefilter.com/wp-content/uploads/2014/03/teachers-web-series.jpg

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: