Különleges Padtárs

Mostanában sokat foglalkoztat az, hogy hogyan is lehetne valahogyan máshogyan csinálni, hogyan is lehetne jobban csinálni, hogy a különleges bánásmódú gyerekek kapjanak segítséget, megfelelő segítséget.  Azért is foglalkoztat, mert úgy érzem, erre egyre nagyobb szükségünk van, egyre több olyan gyermek van, aki különleges bánásmódot igényel, s nem is kell, hogy papírja legyen hozzá, de akkor is. A másik, hogy azt veszem észre felső tagozaton vagy annál feljebb sokkal nehezebben megy a differenciálás (persze akinek nem inge, nem veszi magára). S valahogyan azt érzem, hogy attitűdbeli változást kellene elérnünk a technológiai, módszertani megoldások mellett.

elokeszitos_diakok_tnk_8678_lr

Ezért találtuk ki azt a képzést is, amit nem fejlesztő pedagógusoknak, meg gyógypedagógusoknak szántunk, hanem elsősorban pedagógusoknak. Mert azt látjuk, hogy sok intézményben a gyerekek, akik rászorulnak, vagy szükségük van rá, az alapvető fejlesztéseket megkapják, de az a gyerek nem csak addig problémás, ameddig a fejlesztésen van, hanem akkor is, amikor a tanítási órán ül. Mit kezdjünk velük az osztályteremben? Mivel segíthetjük az ő munkáját, vagy a saját munkánkat. Sokszor elég egy apró trükk vagy csak az, hogy megértjük mi a problémája. Pl. ha a beszédértésével van baj, akkor megpróbálom megtámogatni írásbeli vagy vizualitással a mondandómat. S ezek nem azok a dolgok, amivel több órát kellene dolgoznom, csak tudatosítanom és icipici figyelmet fordítanom rá. Azzal is tisztában vagyok, hogy egy felső tagozatos tanár jó esetben 100-120 gyereket tanít, s ez így biztosan nehéz, de ki kell dolgoznunk valami technikát, amivel könnyebbé válik…

Szóval a Különleges Padtárs erről szól, egy olyan képzés, ahol beszélünk a problémás, különleges bánásmódot igénylő gyerekekről őszintén, mindketten tudjuk, hogy ez nem könnyű feladat, sőt….

Aki kíváncsi a képzésre, szívesen eljönne itt megtalálja a tudnivalókat….  Amit még fontos tudni, hogy ez egy meghirdetett képzésünk, de bárhova szívesen megyünk, ahol kíváncsiak ránk.

Itt pedig egy ízelítő a tavalyi első képzésünkből, a hangulat kedvéért:

Kép forrása:http://hargitanepe.eu/wp-content/uploads/2016/11/Elokeszitos_diakok_TNK_8678_LR.jpg

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: