Nőnapi program

Szeretem, amikor a lelkesedésem átragad, s kitalálunk olyat, ami valami új és valami más, mint ami eddig volt. Írtam, talán szombaton a gender konferenciáról és az egyik kolléganőm rá is pörgött erre a témára, a nők elismerésére, a közelgő Nőnapra. S nahát, ha két-három, aztán egyre több elme találkozik, akkor ….

168052-775x400

Kitaláltuk, hogy Nőnapra csinálunk egy olyan portyát, amivel híres nőket mutattunk be, kik voltak ők, hogyan éltek. Minden folyosónak és kis szegletnek lesz egy „utca neve”, amit egy híres nőről nevezünk el pl. a kémia terem környéke a Marie Curie folyosó, vagy a színpad környéke az Eszenyi Enikő Kamara vagy ilyesmi. Oda kiteszünk egy-egy fotót, ezekről a nőkről és egy rövid leírást az életükről. Nőnapkor kapnak egy feladatlapot kérdésekkel, járkálhatnak az épületben és meg lehet keresni a portya kérdéseire a választ. Ezen kívül lesz egy felület, ahova egy olyan dolgokat teszünk ki, amiket nők fedeztek fel pl. golyóálló mellény, melltartó, csokis keksz, ablaktörlő, Monopoly vagy a sör (na jó, lehet ezt nem rakjuk ki), de a körfűrészt igen. Így megjelenik egy napra nálunk, Coco Channel, Edith Piaf, Tóth Kriszta, Szabó T. Anna vagy Frida, az én egyik nagy kedvencem.

history-of-chocolate-chip-cookies-ruth-wakefield-nestle-toll-house

Sose szerettem a Nőnapot, de most fogom. S köszi PG, ez nélküled nem jöhetett volna létre…. S hátha van valakinek kedve, csatlakozzon az iskolájával, csoportjával hozzánk. Tegyük a nőket a kirakatba egy napra!

Képek forrása:https://www.flagmagazin.hu/userfiles/text/History%20of%20Chocolate%20Chip%20Cookies%20-%20Ruth%20Wakefield%20-%20Nestle%20Toll%20House.jpeg, https://static.marquardmedia.hu/data/cikk/168/168052.775×400.jpg

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: