Kinek a telója ez? – kreatív olvasmány feldolgozási ötletek

Mást csinálni, végre mást csinálni. Ilyenkor tavasszal már ér mást csinálni. Hajnali jó cselekedeteim egyike az volt, hogy elkezdtem kitalálni, hogyan is dolgozzuk fel a következő anyagrészt irodalomból.  Olvasmány feldolgozás, valamiféle kreatív módon. Az én kis ötödikeseim egyre szebb füzeteket mutatnak be, egyre szebb munkánk készülnek, egyre jobban írnak, vagy legalábbis egyre többet tudnak írni egyszerre, s nem egy mondattal elintézik, lassan a rajzok is normalizálódnak és már valahogyan természetesen csinálják. Mi János vitézünk a részünkké vált, valahogy megtanultuk egymást vele együtt.

facebook_share_image

A kreatív feldolgozás miatt az egész reggelt a Pinterest-en töltöttem s kerestem valamit, ami ötletet nyújt. Azt szeretném, ha az olvasmányélményük feldolgozása nem egy kínlódás lenne, hanem valami, ami esetleg szívesen csinálnak, s mindezt a szülőknek is bemutathatnánk. Olyan dolgokra bukkantam, mint QR kódod bemutató, amit a gyerekek írhatnak meg a különböző könyvekről, részel elmesélése gyufás skatulyás dobozokra, könyvkóstoló szervezése, pólóminta a könyvhöz, kis dobozos történetbemutatás. Egészen elindult a fantáziám.

Nagy kedvencem lett a „kinek a telefonja ez” gyakorlat, s azt gondoltam megosztom ezt. A lapot itt, ezen a linken megtaláljátok.kinek-a-teloja-ez

A gyakorlat nagyon egyszerű, ki kell választaniuk a regényből, történetből egy karaktert és ki kell találniuk, mi a háttérképe, mi az utolsó két üzenete a regényben szereplőktől, illetve milyen zenéket hallgat az a karakter.

Bárki kipróbálhatja… Mi megpróbáljuk János vitézzel, de előtte a saját telefonjukkal…

Írta: Kovács Nikoletta
Kép forrása: https://s.pinimg.com/images/facebook_share_image.png

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: