Mert a trollok énekelnek, táncolnak, ölelnek, meg táncolnak, meg ölelnek, aztán énekelnek és ölelnek

Lila hajjal álltam tegnap 12 gyerek előtt. Na és ez nem vicc. Szülinapi bulit tartottunk a Trollokkal, és Pipacs hercegnővel. Hát mondjuk azt fura mese, de van benne egy irtó édes szokás. Időnként a trollok virágos karkötője jelez, s akkor megölelik egymást, ezek az ölelő percek.  Mert a trollok boldogak, táncolnak, énekelnek, ölelnek, táncolnak, aztán ölelnek, aztán énekelnek, meg táncolnak és ölelnek.

Tudományosan azt mondják napi 4 ölelés a túléléshez, 8 ölelés szinten tartáshoz, 12 ölelés a gyarapodáshoz szükséges. Napi 15 öleléssel helyre állíthatjuk lelki egészségünket, egyensúlyunkat. Egy legalább 20 másodpercig tartó ölelés oxytocin nevű hormont termel, ami segít ellazulni, biztonságban lenni, csillapítja szorongásainkat. Ölelés = Frontint, vagy Xanax kapnál be (tudom, hogy nem, de a poén…). Tehát, ha egy nap 5 percet szánok az ölelésre, 15 alkalomra elosztva, sokkal nyugodtabb leszek. Ez így elég üzletasszonyosnak hangzik. Meg is jelent előttem a csini, ceruzaszoknyás, elfoglalt üzletasszony, aki reggel zöld smoothiet iszik, délben salátát eszik, folyamatosan telefonál, időnként be van állítva az órája ébresztőre, ilyenkor megölel valakit, valakit, aki a közelben van. Na, és akkor már meg is an a következő romantikus film hősnője, aki így egy ölelés során megölel egy hajléktalant, nehogy kimaradjon, akibe beleszeret…. (forgatókönyv írók jelentkezhetnek nálam)

Szóval szerintem erre a srácoknak is szüksége van, a kicsik például saját maguk is kiharcolják ezt. Jönnek, szaladnak és ölelnek. Elképesztően sok gyerek csinálja ezt, jó kérdés az, hogy ez abból adódik, mert hiányzik és annyira ösztönlények, hogy kiharcolják maguknak és én egy biztos pont vagyok, aki megadja ezt, vagy annyira hozzá vannak szokva az érintésekhez, hogy ez a természetes.

Lila hajú troll voltam tegnap, ma barna hajú leszek (de csak mert nem állt annyira jól a lila), s néha táncolok, meg énekelek, meg ölelek, meg táncolok, meg énekelek, meg ölelek, meg táncolok, meg ölelek.

Írta Kovács Nikoletta

Képek forrása: https://www.officetrade.hu/shop_ordered/8525/pic/mesek/trolls2.png, http://noiportal.hu/images/cikkek/35990_hug_family.jpg

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: