Teljesen idegenek

Vajon letenném-e a telefonom egy társaság elé, hogy bárki hív, képet küld, vagy üzenetet együtt vesszük fel, olvassuk el, nézzük meg. Érdekes, mert a moziból kijőve, mindenki azt hangoztatta, hogy igen, itt a telefonom, én akkor is hangosan tiltakoztam, hogy nem. S nem, azért nem, mert valami olyan történne, amit majd nem mondanék el a barátaimnak, hanem azért, mert azt gondolom, hogy ez az, ami az ember magánszférája. Olvashassam én el a leveleimet, az üzeneteimet, s ha akarom, megosztom, ha nem akarom, nem osztom, vagy nem akkor ott, abban a pillanatban. S a nekem szánt levél íróját, nekem szánt beszélgetés kezdeményezőjét is megtisztelem azzal, hogy én olvasom el, csak én, hiszen nekem szánta.  Utálom, amikor párok tudják egymás jelszavát, vagy a szülő elolvassa a gyermeke üzeneteit, leveleit. Ne tegyük! Az az övé, ő rendelkezik vele, ő kapta, az a személyes tere, ne sértsük meg azzal, hogy felvesszük a telefonját vagy megnézzük az üzeneteit. Manapság ezt már nem is olyan könnyű tiszteletben tartani, hiszen minden telefon kiírja, ha sms-t kapsz, vagy hívott valaki, sőt az sms, email első sorát is. Szóval az „Add ide a telefonom, légyszí!” mondatban benne van, hogy tulajdonképpen semmi titok nem leng körül, mert ha vetsz egy pillantást a képernyőmre, láthatsz mindent. Mégis amennyire tiszteletben tudjuk, tartsuk is tiszteletben, kamaszoknál is. Igen, rengeteg titkuk, kérdésük van, s kell nekik megtanulni felfedezni a világot, mi meg csak támaszként szerepelhetünk ebben. Külön felhívnám a figyelmet „az akkor vagy a barátnőm, ha megadod a jelszavad”, vagy a kamasz szerelmek egyik feltétele ma már, ha szeretek valakit, akkor tudja a jelszavam trendre.

teljesen-idegenek

Személyes drámák sora a filmben, de nem csak személyes, hanem párkapcsolati is. Ugye azt azért gondoltuk a sztoriból, hogy ezek a fordulatok lesznek. Aztán azon is elgondolkodtam, hogy nagyon sok olyan apró dolgunk van az életben, ami nem igazán titok, de mégse verjük nagydobra. Egy új álláslehetőség, egy gondolat a felmondásról, egy lehetséges örökbefogadás vagy gyermekáldás. De hát talán nincs is ezzel baj, inkább az a gondolat kétségbeejtő, hogy amit tudsz a másikról, vagy amit a másik mutat az mennyire igaz, s mennyi felszín alatti titka, „most még nem szeretném megosztani” sztorija van. Innentől mennyire ő van ott… Félelmetes ugye?

Rohadt jó a film, tessék megnézni, de készüljünk fel a kérdésre:

„Te kiraknád a telefonod egy baráti társaság asztalára?”

Írta: Kovács Nikoletta

Kép forrása: http://www.veszpremkukac.hu/wp-content/uploads/2017/02/teljesen-idegenek.jpg, https://i.ytimg.com/vi/tLsOcr6UAXY/maxresdefault.jpg

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: