Újra futni kéne

Újra futni kéne… Futni reggelenként, vagy futni esténként. Tudom, csak felöltözni kell, felhúzni a cipőm és elindulni. Csak egyik lábam a másik után pakolni. Újra pakolni a lábaim.

2013-ban egyszer csak úgy döntöttem, hogy futni fogok, mert az a furcsa képzetem volt, hogy a futók vékonyak. Fél óra sétával kezdtem, aztán pihenő nap. Éppen egy táborban voltam, amikor ez elkezdődött, mégiscsak a Balaton parton jó futni. Az egyik trénertársam majdnem lefordult a székről, amikor az első nap után, a második napon pihenő nap lett. De harmadik napon is nekifutottam.

Amikor eljutottam az egy perc futás, egy perc sétáig a barátaim könnyesre röhögték magukat, de kitartottam. Szeptemberben 7 km-t futottam, az első érmem volt sportolásért, soha nem voltam jó ebben. Büszke voltam és kikiabáltam a világba. Akkor nagy elhatározást tettem, futok az áprilisi félmaratonon.  Iszonyatosan izgultam, a hülye busz gondolatától is, úgy futottam, mint a nyúl, soha utána olyan jó időt nem futottam.

Azóta 7 félmaratont futottam és egyszer 30 km-t. Majd jött egy nagy futás, a nagy futás.  A terv, ami megvalósult 40 km futottam, 40 évesen, 40 baráttal, baráti társasággal. 80 ember futott velem, életem egyik legboldogabb napja volt. Mindezt betegen tettem. Azóta sokkal nehezebben megy, valami nem megy, valami eltört.

Persze azóta lefutottam 2 félmaratont, de sokkal nehezebben kezdtem hozzá, nem szabadított fel annyira, inkább egy feladatnak tekintettem. Könnyebben mondtam le az edzésekről, könnyebben gondoltam azt, hogy hideg van vagy meleg van,  vagy fáradt vagyok. De kötelességből megcsináltam.

Futni akarok felszabadultan újra, nem kötelességből, hanem csak úgy, csak pakolnom a lábaimat egymás után. Jobb, bal, jobb, bal….

Újra futni kéne….

Kép forrása: http://www.wmn.hu

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: