Pillanatlovag

Elképesztően érdekes egy profi fotós mellett tölteni a napot. Egészen máshogyan kezded szemlélni a világot. Az első perctől a tökéletes pillanat lesz a fontos. A pillanatok lovagjai, meglátják, csattintanak, beszélnek, figyelnek, meglátják, csattintanak. Hihetetlen kemény munka, miközben a modellel kommunikál, aközben a másodperek törtrészét figyeli, pont azt az apró pillanatot, pont azt a mozdulatot, ami leginkább őt tükrözi.

Hihetetlen tulajdonság, ahogyan eljuttatják a modellt, a feszengő első pillanatoktól, az oldott röhögésig, a közvetlen kommunikációig. S a végén pedig mesél, mesél magáról, mesél arról, hogy milyen ott állni, hogy melyik a neki jobban álló haj, vagy arcél, vagy szín. Mesél.

Miközben figyeltem Szandit elképedtem, hogy mennyi mindenre figyel, mennyit dolgozik a személyiségével, nyitja meg az embereket,de közben egy kamera mögött áll, s képekben kell gondolkodnia. Gondolhatnánk nem olyan nagy dolog ez… De nincs aktív hallgatás, meg szemkontaktus, meg odafordulás. Hanem egy fekete gép mögött áll, amin az ő szemét nem látják, csak a testtartását (ami persze a fotózás befolyásol), s a fél szemét se, meg az objektívet. Szóval miközben ott áll, kommunikál, közben a fejében pörögnek a képek, hogy melyiket kapja el, s mindez a másodpercek tört része alatt zajlik, hiszen közben megnyomja a gombot. Hogy a túróba csinálja? Mert én látok beszéd közben, de nem úgy, hogy olyan gyorsan leképezze az agyam a képet, hogy arra is képes legyen, hogy beindítsa csattintást, amikor éppen nem pislog, meg pont úgy áll a keze. Még leírni is fárasztó volt, már az első modell után kimerültem a figyelésbe… ő meg…. felállt, s tudta folytatni egy másik stílusban, egy másik modellel. Elképesztő! Igazi pillanatlovag!!!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: