Basszus ez holnap (azaz ma) vaaaaan!

Nem tudom mi volt tegnap, de annyira összezavarodtam, hogy a munkára gondolva még a kávétól is elment a kedvem (pedig azt én nagyon szeretem). Egész nap robotmunka volt erőltetett munkavégzés, miközben egyszer-egyszer beugrott a szemem elé, mint a dollárjel Dagobert bácsinak egy szó, amitől pánikba kerültem és elkezdtem azon dolgozni. Hát ilyen szó volt az Aranykréta. Amikor beugrott, először csak leírtam a kis “vakondbőr” naptárom aktuális oldalára és mentem tovább a tennivalókkal. Vagyis csak mentem volna… Pupilla kitágul, gyomor összeszorul, s jött az a fura, torz, hangos, rémületből érkező hang (olyan, a medvevadászat játékban, amikor megtaláljuk a medvét), “Basszus ez holnap vaaaaan!”

időmenedzsment

Az Aranykréta az a Kontyfa értékelési rendszere. 4.-13. évfolyamon minden diák, minden tanárát osztályozza 12 szempont alapján, s aztán, aki a legjobb átlagot éri el, ő lesz az az évi Aranykrétás, Ezüstkrétás, Bronzkrétás. Persze régen némi pénzjutalommal is járt, ma már a vállveregetés, nagy szeretet, iskolai elismerés a jutalom. Mindezt környezetvédelem miatt, s nem mellékesen sokkal-sokkal egyszerűbb feldolgozni online kérdőív formájában történik. Hát ugye ott kezdődik, hogy elkészíted a tantárgyfelosztás alapján az osztályok kérdőívet, aztán leszervezed az írás napját, minden osztály jöjjön le, egyszerre három teremben írják , régen, amikor papír alapon csinálták, mindez ugyanabban az órában is történt. Ehhez termet és embert kell biztosítani. S még utána jön az elemzés, ami egy jó pár óra munka. Majd díjátadó, s végül miden tanár megkapja a saját eredményét, s mindenféle más viszonylatokat is.

Na itt visszatérnék a pánikra, a kérdőívek készen voltak már tegnapra, de se paripa, se fegyver, hogyan fogom én megmozgatni azt a laza 300-400 gyereket. Az első pánik után hatékony szervezkedés, email majd javított email, teremfoglalás, emberek beosztása…. Minden kipipálva, már majdnem vállveregetés, amikor rájöttem, hogy jól beosztottam magam, de én nem érek rá… újratervezés és a feladat megoldva. Kő legurul.

Na hát mindezen események után (na s ebből volt egy pár tegnap), csak és kizárólag türelmetlen tudtam lenni a vezetőségin. De mára megnyugodtam, leszámítva azt a kis tényt, hogy egy újabb remek 3-4 órát igénybe vevő munka vár rám, mert valami egészen elképesztő kérdőívet kell kitöltenünk a pedagógusok digitális kompetenciájáról. Minden tanárét fel kell vinni. Ez a pillanat volt az, amikor azt éreztem nincs tovább….. Még szerencse, hogy vége lett a megbeszélésnek…

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: