Annyi mindent mondanék még…

Szinte  mindennap úgy fekszem le, hogy erről vagy arról kellene írnom az Aranycipellőn, másnapra meg elillan minden gondolatom, s ha a reggel egy részét azzal is töltöm, hogy megpróbálok visszaemlékezni, a majd ez jó téma lesz kezdetű mondatokra, elfecsérelt idő. úgy sem jut eszembe. Na pontosan így van ez ma reggel is, húzom az időt, hátha eszembe jut még mit akartam, de fogalmam sincs, pedig meg van a határozott emlék, hogy gondoltam ilyet.

Gondoltam, gondoltam, de most már nem gondolok. Inkább Micimackóként leülök és újragondolom. Gondolkod, gondolkod, de csak üres dolgok jutnak eszembe, mint hogy tegnap voltam fotózni, cuki család volt, meg este befejeztem néhány babát, hanyadika lesz holnap…. megáll bennem az ütő.

Május 22., öt év. Öt éve ment el. Öt éve még úgy ébredtem, hogy este látom őt. Előző hajnalban még otthon voltam (akkor minden második nap hazamentem), keltem, mentem dolgozni. Kijött hozzám. Leült az ágyra a gyerekszobában. Nem szólt csak ült, nézte, hogy készülődök. Adtam egy gyors puszit, egy hatalmas ölelést és indultam. Megbeszéltük, hogy másnap jövök. Aztán elment. 5 éve úgy feküdtem le, hogy nem láttam többé. Emlékszem aznap reggel esett, sőt zuhogott. Bicajjal mentem suliba és eláztam. Kaptam zoknit és pólót. Emlékszem hol vettem fel a telefont és arra is, hogy az volt az első kérdésem, hogy ilyenkor mit kell csinálni. Hazavittek, átöltöztem, buszra ültem, mire hazaértem már nem volt otthon. Szörnyű éjszaka volt. A hajnal is. Hajnalban mindig előbb kelt, mint én Akkor már nem, nem volt aki várt volna engem a konyhában. Akkor először, otthon nem várt senki hajnalban. S persze annyi mindent mondtam volna még. Annyi minden bennem volt még. Annyi mindent mondanék. Annyi minden bennem van még. Szeretlek Apa!

 

Írta: Kovács Nikoletta

Kép forrása:  www.nlcafe.hu

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: