Büszke keresztanya

Keresztanyádat szeretni kell! – mondta tegnap a barátnőm, miután én vigyáztam volna a keresztlányra, ha egy percig is hagyta volna magát, hogy vigyázzak rá.

Huncut. Ez a legjobb szó rá. Mondjuk használhatnám a zsiványt is, de inkább a huncut. Az szája sarkában ott az az apró pici mosoly, s a szemében a zsiványság. Mondjuk volt kitől örökölnie. Alig várom, hogy megszólaljon. Már most nagyon mókás, ahogy tityeg-totyog, tesz-vesz, s minden nagyon fontos és óriási problémákat kell megoldani, mint ráragadt a talpamra egy papírzsebkendő. Annyi dolga van a világ megismerésével. Mi az, ami ragad, mi az ami játék, mi törik, mi hideg, milyen az eső, milyen a jégeső, hogyan eszünk kiflit, hogyan eszünk kanállal. Nyiladozik az értelme, s közben egyre jobban kifejező a hadoválása is. Már egészen pár hónaposnak olyan fejeket vágott, hogy ültünk és azon röhögtünk, hogy létrehozná valaki a a mimika színházat akkor mindenképpen elvinnénk castingra. De ezt mostanra még profibbra fejlesztette. Alig várom, hogy megszólaljon és mondja, és mondja és mondja. Tuti tele lesz humorral. A neve predesztinálja is ezt, ő a keresztlány.

Persze ezeket a pillanatokat már kétszer végignéztem, de más volt. Ők mások voltak. Meg most már nagy culák és ki emlékszik rá, hogy a nagyobbik volt nem 194 cm és a kicsi meg tudott még nem beszélni (ez mondjuk elég hihetetlen, de volt ilyen, előszedtem az emlékeimből). Nagyok, de csodásak, egyre jobban csodálom őket, jófejűek, kitartóak, s hát nem utolsó sorban szeretnek is engem (remélem). Büszke vagyok rájuk, pedig igazán a szüleik érdeme, de néha villoghatok velük én is.

Szeretek keresztanya és pótkeresztanya lenni. Büszkeség, móka, felelősség.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: