Az én Swimathonom ékköve

Hetek óta a napjaim egyik központi része, hogy foglalkozom a Swimathon kampányommal. Hol gy, hol úgy, hol jobban, hol kevesebbet. Remek pillanatokat éltem meg. A megismerkedés Orsival, a fotózás, a Görbebögre, a levelezések. Az első adomány pillanata, a beszélgetések a Swimathonról. De valahogy a csodálatos élményékszerek egyik ékköve volt a tegnapi.

Szokásosan éppen rohantam vagy jobbról balra, vagy fentről-le vagy kintről-be. Későn is értem be dolgozni, próbáltam feltöltetni az önértékelést, közben megérkeztek az osztályozó vizsgások, a kis mentoráltam összeomlott és őt próbáltam tanítgatni az Excell-re (na nem sikerült rosszul, ennyi tantárgyfelosztás után). S éppen egy szülő elé rohantam, s örömködtem neki, hogy 128 ezernél tart a gyűjtés, hátha meg lesz a 150 ezer. Robogtam kifelé, nem találtam a szülőt, s összenéztem a kedvenc takarítónővel, hogy nem látta-e a szülőt. Ő azért egy atipikus takarítónő, fiatal, nagyon kedves, hozzánk jár mindkét gyereke, sőt azt a bizalmat is megszavazta már nekem, hogy 4 éve hozzám íratta volna a gyerekét, ha akkor tanítónő maradok.

Megszólítottam, hogy nem látta-e a szülőt, ő halkan intett messziről, hogy nem. Odajött hozzám. Megszólított, s halkan, ahogyan szokta elhadarta nekem, hogy látja  a kampányt és akar engem egy ezressel támogatni, de neki nem megy a bankkártyájával, tudok-e segíteni. Persze, vágtam rá hirtelen. Elővette a pénztárcáját, s keresgélt benne, közben megbeszéltük mit írok és hova, végül talált 2000 Ft-t. Én azonnal hadjáratba kezdtem, hogy ne vicceljen, bőven elég az ezer forint is, menjünk el a büfébe váltsuk fel. Aztán a kétezressel együtt megfogta a kezem, rám nézett, s halkan, de meggyőző hangon azt mondta: – Nekünk is van sérült gyerek a családba. Hadd adjam oda. Szép az, amit csinálsz!!

Most sajnálom, hogy nem volt elég időm meghatódni, megköszönni, hálálkodni, s nem a 2000 Ft miatt, hanem a pillanat miatt, amiatt a pillanat miatt, amit ott, abban a pillanatban átéltem.

Köszönöm!

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: