Függő vagyok…Nagytábor függő

Patca – Katica tanya. Életemben először debütáltam képzőként, igazi tréneri munkát végeztem, be is voltam szarva rendesen. Hiszti hercegkisasszony előbújt belőlem és nemhogy a borsószemre, de bármire képes voltam hisztériázni. Talán életem első élménypedagógiai foglalkozása is ehhez a csoporthoz köthető, s az is, hogy úgy összevesztek, hogy ezzel majdnem az én tréneri pályafutásomnak is annyi lett. Mondjuk ki felkészületlen voltam arra, de hát Bányainak olyan jól ment, akkor biztosan nekem is fog, gondoltam én. Akkor meg is fogadtam, hogy én soha többet, még közelébe sem megyek a tábornak, soha többet nem leszek tréner, de pár másodperc alatt helyesbítettem, s kijelentettem krokodil könnyekkel, hogy jó-jó jövök, de legjobb esetben is résztvevő leszek.

Persze azóta függő lettem. Úgy tervezem a nyarat, hogy ez mindenképpen a része legyen. 12 alkalommal voltam a táborban, 11 alkalommal voltam tréner, s így 11 csoport munkájában vettem részt aktívan. Voltam visító malac (életem legjobb színpadi produkciója), középkori hercegkisasszony, 20-as évekbeli tornász, a Kalandok és Álmok öregasszonya, mongol táncos. Voltam Tatán, Baján, Balassagyarmaton, Nyíregyházán, Mórahalmon. Volta,m felhőtlenül boldog, voltam iszonyatosan vékony, volt úgy, hogy gyászoltam, volt úgy, hogy éppen életem legnagyobb utazására készültem. Tartottam szabadidő-pedagógiát, élménypedagógiát, erőszak-megelőzést, haladó élménypedagógiát, s idén különös bánásmódú gyerekek pedagógiáját.

Feltehetné bárki a kérést, hogy miért? Mert erőt ad, mert ötleteket ad, mert a barátaimmal vagyok, s életre szóló barátságokat kötöttem, mert szenvedélybetegség…

S persze ennek bárki részese lehet.

Az idei, XVI. nagytáborról itt olvashattok…

Régi táborokról képeket ezen a linken nézegethettek.

Kérdezni tőlem, bármikor lehet…

Gyertek, fergetegesen, hatalmas élmény, végre egy felnőtt tábor! Csak egy dologra vigyázz, Te is függő leszel!

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: