Mindenhova kell pecsét?

Az utóbb két napban elkezdődött az évvégi hajrá egyik legmonotonabb része. Összeolvasás. Nem tudom, hogy hányan vettek már részt ilyenen, de elképesztően unalmas tud lenni. Mivel azt a szabályt vezettük be, hogy összeolvasni vezetővel kell, ezért sok összeolvasást csinálok most is. A saját védelmemben, hiszen nekem kell nagyon sokat figyelnem ( milyen jó kis fejlesztő feladat ez egy figyelemzavarosnak), ezért én szoktam olvasni. Estére zombi állapotban nyomom, s szerintem éjszaka álmomban is azt motyogom magyar nyelv közepes, irodalom elégséges…

Elmondhatatlan a tanári kreativitás ebben az időszakban:

“Az nyolcas, hát nem látod, csak máshol van a szára… “- lehet (bármilyen számból képesek bármilyet csinálni), de hivatalos papír, nem így javítunk, hanem áthúz, index, index, záradék, dátum, pecsét, aláírás.

“Jaj minek kijavítani, maradjon úgy, elrontottuk, elrontottuk, majd nem veszik észre.”- Oké, de ha egyszer észreveszik, akkor mégiscsak kellemetlen úgy, hogy áthúz, index, index, záradék, dátum, pecsét, aláírás.

“Jó az úgy, így szegénynek milyen csúnya lesz a bizonyítványa…”- úgy meg rossz, szóval áthúz, index, index, záradék, dátum, pecsét, aláírás.

“Tavaly se javítottuk ki…” – remek, de az akkor se volt jó, szóval akkor javítsunk ki azt is, áthúz, index, index, záradék, dátum, pecsét, aláírás.

“Biztos hogy azt oda be kell írni, eddig sosem írtuk…” – akkor most fogjuk, de persze tavaly is kellett, tehát áthúz, index, index, záradék, dátum, pecsét, aláírás.

“Majdnem ugyanaz a záradék szöveg, csak más szavakkal írtam le ugyanazt” – szuper, ügyes vagy, de áthúz, index, index, záradék, dátum, pecsét, aláírás.

“Túl kicsi volt itt a hely lerövidítettem…”-klassz, mert így kevesebb hely maradt, diktálom áthúz, index, index, záradék, dátum, pecsét, aláírás.

“Kihúztam azt a tantárgyat, nem maradhatna úgy…” – maradhatna, de akkor nem kapná meg abból a jegyét, áthúz, index, index, záradék, dátum, pecsét, aláírás.

“Az nem fér ki, nem baj ha nem írjuk be a dicséretet..”- Te örülnél neki, ha a gyereked a dicséretét nem kapná meg? Áthúz, index, index, záradék, dátum, pecsét, aláírás.

“Hupsz, elrontottam. Nem elég ha áthúzom?” – nem, áthúz, index, index, záradék, dátum, pecsét, aláírás.

Hihetetlen kreatívok tudnak ilyenkor lenni kedves pedagógusaink. Miközben megy a szürke, monoton felolvasás, hirtelen egy-egy kreatív morzsa kicsusszan. S csak gyűjteni kell, máris szebb a napunk. Az már egy szint, amikor nem süllyedek egy bizonyos szint alá, s nem pirosak a szemeim, nem dühöngök, már csak röhögök, tollal a kezemben olvasok és együtt javítunk.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: