Elképesztő munka

Konferencián voltam, nem volt túl sok résztvevő a workshopunkon, ettől függetlenül magam számára is vállveregetős munkát végeztünk. Ilyenkor mindig kicsit azt érzem, hogy alakulnak a mesterképzés foglalkozásai.

De nem is ez volt a legérdekesebb, hanem találkoztam egy pasival, aki egészen elképesztő dolgot csinál, mondjuk nem nálunk, hanem Erdélyben és ott is egy német állami szervezet munkaerőjeként. Individuál pedagógusnak mondta magát, amikor megkérdeztem tőle a workshop résztvevőire várakozva. Az mi? Tettem fel én is ezt a kérdést. Egyéniben foglalkoznak a gyerekkel, súlyosan problémás gyerekekkel. Eddig rendben is, gondoltam fejlesztő pedagógus. Nagyon problémás, németországi, luxemburgi gyerekekkel. Akkor nevelő? Nem ő egyéniben van a gyerekkel egész nap. Itt megállt bennem az ütő és megkérdeztem, hogy ezt hogy érti.. Hát súlyosan deviáns gyerekeket küldenek a programba, akiket egy-egy felnőtt szakember egy vagy több éven át terelget. Vannak, akiket városon belül, s vannak akiket a szabadban. Ő több ilyen gyerekkel is dolgozott, a leghosszabb 8 hónap volt egy gyerekkel, kint az erdőben. Naivan megkérdeztem, hogy azt úgy érted, hogy egy házban kint az erdő közepén? Nem, nem. Járták az erőt 8 hónapig, mindig máshol aludtak, más helyeken csináltak maguknak szállást, ahova időnként visszatértek. Télen-nyáron. A szemeim egyre kerekebbek lettek. Napi 24 órában, egy gyerekkel? S azt mondta van olyan, aki már 2 éve vándorúton van, de van aki a városba, rendesen iskolába jár, de időnként vissza kell vinni a természetbe, hogy “emlékeztetőt” kapjon.

Na, azóta is csak kapkodom a levegőt, hogy hogy is van ez. S leborulok az előtt, aki ezt tudja csinálni. 24 órát ugyanazzal az emberrel tölteni, az kőkemény meló, s nyilván ők nem a könnyű, cuki gyerekek, hanem tele dühvel, félelemmel. Egészen elképesztő meló. Azt hiszem van is kedvem utánanézni, hogy hogy is van ez…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: