Játékok

Addig-addig sürögtem-forogtam tegnap itthon, amíg csak belefeledkeztem a Pinterest oldal rejtelmeibe. Valahogyan tegnap arra gerjedtem rá, hogy együttműködési játékot keresgettem. Ugye ez a b…..k el az időnket a neten kategória, de mégiscsak rengeteg hasznos játékot, játékötletet, gyakorlatot találtam, akár nyári táborokba, akár az első iskolában töltött napokra. Szerintem zseniálisak.

Több nagy kedvencem is lett, de az egyik óriási, amit nyári táborokban azért érdemes kipróbálni. Egy gyerek kádba, csomagolópapírt tesznek. A csoport a kádat fogja mozgatni. Vannak teniszlabdák amiket különféle színű festékbe lehet mártani és azzal lehet együtt rajzolni, akár úgy, hogy pattogtatod, akár úgy, hogy hagyod gurulni.

A másik nagy kedvencem, hogy a csoportok egy lezárt dobozban kapnak egy-egy tárgyat, amiről ki kell találniuk, mi is van benne. De nemcsak találgatnak, hanem megfigyeléseket kell végezniük, ehhez kapnak még egy ugyanolyan üres dobozt, illetve mindenféle tárgyat, ami között ott van az is, ami benne van.

A harmadik, ami jó kis ismerkedés egy táborban, amikor mindenki kap színes öntapadós pöttyöket. A játékban levők mindegyike kap egy kérdést, s a kérdést alatt néhány válasz lehetőséget. (pl. Melyik a kedvenc fagylaltod? Vanília, csoki, eper, más). Be kell gyűjtenie a válaszokat, azaz mindenkihez odamegy megkérdezi a kérdését, s jelölik a válaszokat egy öntapadós  pöttyel, (ugye nem is kell mondanom, hogyan is lett ebből matematika).

S a negyedik egy névtanulós játék Sok-sok post it-re van szükség vagy ragasztószalagra. Mindenki felírja 7 különböző post it-ra, azt a becenevet, ahogyan szeretnék, ha szólítanák. A játék egy bizonyos jelre kezdődik, a neveddel ellátott post-t-ket rá kell ragasztanod másokra, egy emberre csak egyet lehet. Ha ez meg van, a feladat az lesz, hogy akire ragasztottad, annak vissza kell neked adnia, miközben bemutatkozik neked. Aztán persze lehet ezt csűrni-csavarni.

S ha van igényre, leírom az én két kedvenc nyári játékomat…. Elemlámpafogó és fordított bújócska… Aki eddig kipróbálta még mindig függő lett és ki nem hagyná egy tábori programból.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: