Olyan elhagyatott

Mi történik nyáron az iskolában? Dolgoznak azok a sokak számára láthatatlan emberek, akik a mindennapokat biztosítják számunkra. A takarítók, a karbantartók, a rendszergazdák, a gazdasági ügyintézők és iskolatitkárok. Nélkülük semmire nem mennénk. S ilyenkor csak ők vannak bent, meg a portás, aki naponta nyitja a sulit.

Tegnap ügyeletes voltam, ilyenkor délig bent kell lenni és aktívan csinálni dolgokat. Például nagyon sok időt és energiát feccöltem abba bele, hogy régi papírokat archiváltam, lefűztem, kiszedtem a bugyikból, majd újrahasznosítom azokat. Nagy elvárás, hogy legyen rend az irodában, bár tudjuk a “zseni átlát a káoszon”.

Furcsa bemenni a suliba, olyan lehangoló tud lenni. Néha előkerül egy-egy takarító meg a portás, de igazán jó thrillereket lehetne forgatni. Nagy, jól el lehet benne bújni, mindenféle eszközök várnak a lomtalanításra, s az néha megreccsen, megroppan a nagy csendben.

Valami oknál fogva, biztosan tudnom kéne, hogy miért, de kipakolták az össze régi monitort az aulában, ráadásul mindeközben cseréli az armatúrákat, ettől még szétesettebb a dolog és a gyönyörűen felrakott anyag, az most csak lóg. Mindenhol fülledt meleg, nincs levegő és egy hangot sem lehet hallani. Ilyenkor mindig megfordul a fejemben, hogy lesz ebből iskola? De lesz, mindig lett, csak ilyenkor olyan hihetetlen, olyan elhagyatott.

S ilyenkor egy jövendőbeli elsős ha berohan, olyan mint, azok a képek, amikor minden fekete-fehér a fotón csak egy valami színes, na ő pont olyan volt. A fény, a szín a fotón, a pöszeségével, a pici, apró kezeivel, s az ölelésével. Azt mondta várja a sulit (még egy pár évig így lesz), s kaptam egy hatalmas ölelést is. Én még nem várom, de eljön a pillanat…

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: