Viszlát Bernece

Eltelt az utolsó nap. Megyünk haza, s végre mindenki otthon alszik. Hogy mi történt az egy hét alatt? Hát nem leszek a szabadidő-szervezők és a táborvezetők gyöngye, mert hagytam folyni az eseményeket, s inkább nyaralás volt ez, mint tábor, legyen neki neve nyaralótábor. Hát nem volt túlfűszerezve programmal. Pont ezen agyaltam tegnap, s aztán rájöttem, hogy vajon miért nem kalapálok én össze nekik egy táborprogramot. Rájöttem. Mert akkor nem velük foglalkoznék, hanem a táborral, s én velük akarok játszani, velük akarok lenni. S ez sikerült is.

Hogy mi történt? A legkevésbé barátkozó beállt a végén játszani, a nagyon szorongó égül tudott, ha egy rövid időre, de vidáman kacagni, a csendes tudott hangos lenni, a cserfes tudott nyugodt lenni. Voltak olyanok, akik hatalmas meglepetést okoztak, s az is biztos, hogy ők még mindentől félnek, s nehéz nekik Perudo-t vagy Bást tanítani, mert a hazugság nehezen megy….

Megtanultak Halli Gallizni, Activity-t játszani, Perudozni, az egyikőjük sakkozni is, bár egészen más helyre rakja a bábukat, Dobble-ni, kicsit rendet rakni, megkenni maguknak a kenyeret, pénzzel bánni. Szóval egy csomó mindent, kicsit szomorkodom is, hogy vége, megszerettem őket, jó volt együtt. Tegnap elmentünk horrormese túrára, s persze a kicsik megijedtek, úgy jöttek velem vissza, hogy mindegyik a kezemet akarta fogni, egy kupacba, alig tudtam lépni. De aztán fürdés után még kiharcoltak egy Éjszaka a Múzeumban játékot.

Tegnap elengedtük a hajókat, Mm pakolunk (nem a legkönnyebb hadművelet), letisztítjuk a betont, amit összefestettünk, elköltjük utolsó közös pénzeinket és hazaindulunk. Viszlát Bernece, jövőre veled ugyanitt.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: