Első nap az iskolában

Azt írta az egyik ismerősöm tegnap, hogy ma konform lesz és ő is posztol egy képet az elsős gyerekéről. MA én is konform leszek és posztolok egyet az első napról. A szuper beérkezés után, persze késve, csak azt látod, hogy hömpölyög a tömeg és csillognak a szemek. Igazából nem annyira utálják ezt, mint ahogyan mondják. A mosolygós fogadalmamat 1 perc múlva elillanni láttam, amikor 2 nagyobb fiú elkezdett árnyékolni egymásnak, s a merő agresszivitást láttam csak. Nagyon rossz volt ezt látni első nap, így el is kurjantottam magam, hogy ki lehet menni az iskolából. Miután kimentek, persze utánuk mentem, szabadkoztak, hogy csak játék volt. A kis közjáték után kellett az, hogy visszaálljak a rendes kerékvágásba, a mosolyhercegnős feladathoz. Rohantam, szöveget javítottam, nyomtattam, felvittem, előkerítettem, színpadra penderültem. S már el is kezdődött az évnyitó, s bejöttek hozzánk az elsősök, a nagyok olyan nagy tisztelettel köszöntötték őket, mint a műsor többi részének egyetlen pillanatában sem.

Aztán elkezdődött. Csengetés, óra, szünet. Közben a nagyok táncot tanultak, én meg megbeszéltem.  A nap legszebb pillanatának tekintem, hogy rányomhattam az órarend generálása gombra, s mire visszaértem lett egy kusza órarend, de valami legalább megjelent a képernyőmön és nem üres órarendben csinálok valamit, ami nem is tűnik munkának. Közben érkeztek az elsősök, akik megnézték az irodánkat és minket, mi meg cuki módon bemutatkoztunk nekik. Egyszer csak jött a pillanat, amikor elkezdődött a zenés-táncos tanévnyitó-party az udvaron.

Aztán vége lett, gyorsan elcsendesedett, megkaptuk az ebédből maradt milánóit, őszibarackot, néhányan majszolgattuk azt, s a végén már csak 2-3 ember csacsogott. Közben megnézegettem a “konform” szülők első napi iskolás képeit, s arra gondoltam nekik sem lehet most könnyű. Az óvoda is egy leválás, de ez egy hatalmas mérföldkő. Szóval kedveseim legyetek csak konformok, s ígérem minden konform iskolába megyek képet megnézek, mert tudom hogy mekkora pillanat ez, még belülről is, nemhogy nektek Anyukák, Apukák.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: