Nem nyafogni, csinálni

Ha kitartóan tudok nem hisztis lenni tulajdonképpen haladok. Tegnap megtartottam 3 órát, a cuki osztályban. Az első órán az volt a feladatuk, hogy menjenek ki 3-as csoportokban és gyűjtsenek minél több olyan tárgyat, amely az ABC betűivel kezdődik. Olyan örömmel, lelkesedéssel csinálták, szerintem a környék összes szemetét felszedték. Mondjuk nem vállaltam kis kockázatot. A legnehezebb osztályunkat (mindenki ki van bukva tőlük) kiengedtem szoros felügyelet nélkül az iskolából, csak és kizárólag időpontot mondtam, hogy mikorra kell visszajönniük. Hihetetlen, de amire kimentem az aulába ott voltak, tele szeméttel és még szünetben is próbálták megoldani a feladatot, hogy minél több cucc legyen az ABC betűihez.

Aztán jött egy magyar kicsi szünettel, hozzátéve, hogy sem ők, sem én nem tudtuk, hogy hol tartanak, így újra vettük a Kőműves Kelement, némi noszogatás után, a megégetésnél már picit képesek voltak figyelni is. Mondjuk a balladai homály, biztosan nem vésődött be. De hajlandóak voltak beszélgetni velem arról, hogy mi a túróér indul vissza Kelemenné. Persze szerintük azért, mert tök bolond.

És csúcsként 5. órában egy matek, még mindig velük. Szorzótábla, oszthatósági szabályok. Mire leülnek, mire hozzákezdenek, mire, mire. De aztán élvezték, még én is. Kiemelővel húzgálták ki a szorzótábla elemeit, s megnéztük a mintákat. Péntekre talán az oszthatósági szabályok is bekerülnek a füzetbe, feltéve, ha lesz füzetük.

Laza, ugye? Mindeközben persze minden figyelmed, minden idegszálad rajtuk. Nincs egy percnyi kalandozás sem. mégis, mégis nagyon élveztem. Na jó, a harmincadik közbeüvöltésnél nem, de egyébként igen.

Erőt adott  délutánhoz. Amikor végül is egy kávé mellett jelszavakat generáltam a szülőknek, kb 100 gyereké meg is lett tegnap, kijavítottam az aktuális krétahibákat, megírtam néhány aktuális emailt, felvittem 4 órarendet és próbálgattam válaszolni különféle kérdésekre az e-naplóval, e-ellenörzővel kapcsolatosan. S hirtelen este tíz lett.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: