Felmentés

Sosem fogom megérteni, hogy miért csinálják azt a szülők, hogy azonnal felmentik a gyermeküket a történések alól. Abban a pillanatban, amikor elmondjuk, hogy mi is történt, akkor a felmentés jön. Azért történt, mert… Lehet, hogy azért történt, de attól még nincs rendben, hogy a gyermeke üvölt és trágár módon beszél a tanárával, vagy hozzávág valamit, vagy megüti a másikat. Megérteni meg tudom, de felmenteni a helyzet alól nem szeretném. Sőt még elterelni sem.

Sokszor már pontosan tudják azt is, hogy mit mondjanak otthon, amivel már felmentik magukat, a szülő felhúzza magát, hogy ezt az ő gyermekével azért mégsem, s bejön, támad, én meg abba a helyzetbe kerülök, hogy meg kell védenem a kollégámat vagy magamat. Rettentően rossz érzés. Aztán persze eljön az a pillanat is, amikor együtt ülünk és a szembesülnek a szülök azzal, hogy mégsem olyan rózsás a helyzet, mint ahogy a gyerek lefestette. Hupsz van egy egyes házi feladatból, pedig mindennap megnézem a leckéjét, jajj nyolcszor nem volt felszerelése angol órán, pedig mindig mindent elhoz, csak nem találom az osztályomat, ezért 10-szer késett el az utóbbi időszakban. Ja, aztán az eset sem teljesen úgy volt, nem felment, csak elindultam stb. Majd amikor végképp szorul a hurok, akkor előveszi a diszlexiás vagyok kártyát, nem tudom magam pontosan kifejezni.

Lassan én sem tudom… Látom, hogy a szülő is elsüllyed szégyenében… Mindketten csak habogunk, hebegünk, a gyermek látszólag megérintődik. Úgy tűnik, mintha…. Remélem. Megkérem,  hogy jöjjön vissza a következő szünetben, hogy tisztázzuk a konfliktust a pedagógussal.

Nem jön…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: