Statisztika, ez most nagyon gyötrelmes volt

Nagyon megfogadtam, hogy senkit nem akarok és nem fogok már nyomasztani a mindennapi munkáimmal, de ezt, ezt le kell írom, mert annyira meghatározta az utóbbi 2 napomat. Minden évben meg kell csinálni az október elsejei statisztikát. De új, “remek” fejlesztést találtak ki. A pedagógusok adatait a KIR nyilvántartásból kellett beemelni a statisztikába. Itt pipa, ott pipa, statisztikai adatlap kitölt, a KIR-ben. Majd ez összekapcsolódik a statisztikával. S beölti, neked már ezzel semmi dolgod. Persze…

Egyrészt a KIR nyilvántartásban minden változtatáshoz fel kell adni a kérelmet. Tehát, ha valami “munkakör” nincs rendben, akkor azt a kérelmet feladod, megvárod, hogy elfogadja, majd megnyitod a statisztikai lapot, megváltoztatod, kérelmet feladod, megvárod. Már maga ez egy jó móka. Na de amikor betöltöd és kiírja, hogy 25 főnél nincs rögzítve ez, az, amaz. Akkor újra kezded, ezt az előbbi folyamatot. Itt még rá tudsz jönni, hogy nagyjából melyik csoporttal lehet a gond, felsősök, alsósok, középiskolások. Igen ám, de amikor azt írja ki:

1fő pedagógus esetében, akiknél a KIR személyi nyilvántartásban tantárgyköteles munkakört rögzített, nem jelölte egy tantárgy esetén sem, hogy melyiket(melyeket) oktatja a legmagasabb óraszámú (kiemelt) feladatánál.

Na ez egy szívbemarkoló pillanat, 81 ember között van egy, akinél egy pipa nincs meg, 1 ember. 36 órán át kerestük a problémát, 36 óra szénakazalban bujkálás, munkahalogatás. 5-en próbáltuk a hibát megtalálni, ez minden alkalommal azzal járt, hogy KIR megváltoztat, kérelem elküld, vár, statisztikai lap megváltoztat, kérelem elküld, vár, KIRSTAT új bekérdezés, vár, üzenet:

1fő pedagógus esetében, akiknél a KIR személyi nyilvántartásban tantárgyköteles munkakört rögzített, nem jelölte egy tantárgy esetén sem, hogy melyiket(melyeket) oktatja a legmagasabb óraszámú (kiemelt) feladatánál.

Délután 4-re majdnem kidobtam a számítógépet egy pontos, amikor újra ezt az üzenetet írta ki, pedig azt hittem rájöttem, de nem. Ráadásul mindenféle lapokat olvasva, egészen elképesztő dolgokat csinál a rendszer. Ezért mi is elképesztő dolgokra gondoltunk, kivettük, elvettük, levettük.

Este, amikor kicsit leültem újabb ötletek mentén kezdtem keresni, újra végignézni, végigmenni, hátha meg lesz. Ja eddigre a határidő rég lejárt. S a gépnek megint igaza volt… Egy embernél nem volt ott az a pipa, amit ő kért. Pedig, pedig, sokszor, nagyon sokszor átnéztük, átellenőriztük, összeolvastuk.

De az, hogy 36 órán keresztül keresek egy problémát, az nem nagyon fordult elő velem életemben!!! Nyilván ott a kérdés, hogy miért is kellett ezt, már régen kész lennék, ha csak be kellett volna gépelni az egészet. Piszok módon megnehezítették ezzel az iskolák dolgát, még ha értem azt is, hogy könnyíteni szerettek volna. Jelentem nem ment! Ahogy az iskolatitkárok kommentjét olvastam, ez több helyen is így volt, és tegnap még a KLIK-ben sem kaptak sikítófrászt a határidő elcsúszása miatt. De az én életemből, napjaimból elment 2, amikor nem tudtam megint a srácokkal lenni, a kollégáimmal lenni. A nap végére már megalapítottam a KIR KLUb-t, de azért még sem olyan, mint mikor kint beszélgethetek a piros kanapén, vagy kiventilálhatják magukat, vagy elkezdhetem a témahét szervezését vagy csak megölelgethetem az egyik kis lurkót.

Mit tanultam? Megéri kitartónak lenni, mert a hiba egyszer csak meg lesz, de azért ebbe be lehet csocsózni. Ja és ilyenekre azt hiszem én sajnálom az időt.

 

Statisztika, ez most nagyon gyötrelmes volt” bejegyzéshez egy hozzászólás

Új írása

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: