Személyi Nicosan

Van személyim! – kiáltottam boldogan, s két napra rá vidáman mutogattam a készenlétis rendőrnek, amikor igazoltatott…

De miért is vagyok boldog egy személyitől?

Az úgy kezdődött, hogy lejárt a személyim, s azt jó Nicos módon halogattam, halogattam, ameddig csak lehetett, amikorra persze a jogosítványom is lejárt. Persze ez akkor derült ki, amikor éppen tábort akartam befizetni egy bankban. Olyan igazolhatatlanná váltam, kis időre.

Kisebb huza-vona után megcsináltattam. Aztán megérkezett, de olyan jó kis Nicos módon azt is halogattam, hogy átvegyem. Végül olyan Nicos módon egyszer csak belekényszerültem, már nem lehetett kibújni az átvétel alól.

Hivatalba be, várakozás, várakozás, várakozás. Szám kiír, hív a hivatal, gondoltam 2 perc, odaad, aláír, s mehetünk. Néni nem találja, “Biztos, hogy nem vette át?” “Igen.” Biztos nem emlékszik, úgy vette át, nézze már meg…”, ” De tuti nem vettem át!”, “Akkor nincs meg, biztos leselejtezték”. Szól másik hölgynek, ő is elkezdi keresni, az előző hölgy kedvesen cseveg valami ismerőssel. A második hölgy felkutatja az irodát, az ő irodáján kívül még 3-4 helyre megy, én közben megérdeklődöm, hogy mi ilyenkor a teendő, erre persze nem kapok választ. 15 perc után meg lesz, valahogy átkerült a “Z” betűhöz. Első néni közben mást fogad, várok, újra várok. Nénihez leülök, aláírásra várok, persze elromlik a nyomtató. Nyomtató megjavul, de mivel használt papírra nyomtatják az átvételit, néni össze – vissza forgatja, ötödszörre sikerül. Yessz! Aláírok és kész. De! Elromlik a pecsét! Kicsi szerelgetéssel megjavul. Megkapom a papíromra, végre a személyi a kézben.

Van személyim! – kiáltottam boldogan..

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: