Az új fogalom: hétköznapi hétvége

Azon gondolkodom már hetek óta, hogyan tudnám az elveszett hétvégéimet bepótolni. Nincs mit tenni szükségem van ezekre a hétvégékre, vagy azért mert megöregedtem vagy egyszerűen jó az, ha 1-2 nap van a regenerálódásra.

Többféle megoldás is eszembe jutott, attól kezdve, hogy tömbösítek és egy hétig semmit nem csinálok, vagy majd jól kiszórok két napot a naptárban a következő héten, s kikiáltom hétvégének.  A több napos nem csinálok semmit nem jött be, még nem tudtam megcsinálni, ,s szerintem ha itthon maradok nem is fog menni. A másik már reálisabbnak tűnik, de van egy bökkenő. A rutin meg az évek… 20 év iskolai munka után az ember megtanulja hétfőn reggel felkelünk, s elmegyünk dolgozni, s hiába változott meg egy csomó dolog, én hétfőn reggel felkelek és elmegyek dolgozni vagyis nem megyek el, de kinyitom a laptopom és úgy csinálok, ahogyan dolgozni szoktak az emberek, s azzal teremtek hétvégét, hogy mindezt 10-ig pizsiben teszem. Na de attól még, hogy 10-ig pizsiben vagyok, attól még nincs hétvége… De mégiscsak valami ilyesmi a megoldás, amikor hétvégén nem vagyok itthon, hogy a következő héten csinálok szabadnapokat, amikor nem  repkednek a billentyűkön az ujjaim vagy nincs egy újabb megbeszélés találkozó.

Ezennel megalapítom a hétköznapi hétvégét. Amelynek a szabályai között szerepel, hogy regenerálódásra használjuk. Lehet benne úszás, reggeli a városban, utazás anyukámhoz bármi, egész nap egy könyv olvasása vagy film maraton az ágyban (ez nekem sose ment, mert mindig elalszom. Ez eddig rendben van, de hogyan fogom mindezt megvalósítani.

Íme a haditerv:

  1. Beírom a naptárba a szabadnapot
  2. A szabadnapra nem teszek semmilyen megbeszélést, még az utolsó pillanatban sem, hanem ahhoz fixen tartom magam.
  3. Ha lehet programot szervezek arra a napra, s akkor nincs vita.

Éljen a hétköznapi hétvége! S ezt végig gondolva, s örülve a remek megoldásomnak, akkor például most 4 nap hétvégém van egy héten, mert ugye hétvégén nem dolgozom (most kivételesen), s a héten még egy napot sem használtam fel.

S a kitűzött cél:

Csütörtökön, pénteken hétköznapi hétvége

Éljen! Éljen! Éljen!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: