1 másodperc

Zuhog a hó, nem akarja abbahagyni, pedig én már tavaszt várom, azért gyönyörűséges. Szekszárd olyan lett, mint egy ékszerdoboz, mondjuk az ékszerdoboz csak egy piciny sarkában jártam, mert esett a hó, de az olyan lett, olyan hógömbös.

Hetek óta nagyon sok képzést tartok, agyalok, s folyamatosan azon jár az agyam, hogy hogyan lehetne az informális tanulási helyzeteket tudatosítani Hogyan tudunk arra odafigyelni, hogy tanuljon ami körül veszi, mennyire és meddig tudjuk ez befolyásolni. Hogyan hat a hógömb, a környezet, a mozdulataink, mondataink, hogyan befolyásol az minket a továbbiakban.

Eszembe is jutott egy történet….Nagyon alkalmazkodó ember vagyok, mondhatnánk azt is, hogy végtelenül, azt hiszem kicsit úgy van, hogy mindenkinek jót akarok. Apukámék valamiért fent voltak Pesten, s várniuk kellett rám, amit persze Ő nem annyira szeretet Amikor végeztem bepattantam a kocsiba, s nyomtam, ami a csövön kifért, panaszkodtam, panaszkodtam, panaszkodtam. Ő meg elunta ezt, s odaszólt kicsit morogva, hogy most már nem vagyok ott és letehetném a munkát. Soha többet nem beszéltem neki a melómról. Évekkel később kérdezgetett, s akkor is csak nagyon nehezen tudta kihúzni belőlem, hogy mi a helyzet a munkahelyemen.

Örökre hatot az az 1 másodperc… 1 másodperc, ami egészen megváltoztatta a kapcsolatunkat (persze ezt én azóta már nagyon megbántam). 1 másodperc, ami bevésődött. 567 648 000 másodperced van 18 éves korodig. Mégiscsak megérdemelne ez egy kis figyelmet… Hogyan hat a környezet? Hogyan tudom azt az anyagot a leginkább megtámogatni a környezettel, az eszközökkel, a különféle érzékszervek beindításával? Hogyan hat a hangom? Hogyan hat az, hogy én hol állok a teremben? Mi van a falon és az mit közvetít?

Érdekes ugye?

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: