Leúsztam 10 hossz gyorst

Álmos vagyok… Nincsen kedvem….Hideg van…Át kell öltözni..s be kell menni a vízbe…Tudom, utána már jó, de előtte? Mennyivel könnyebb lenne a kanapén ülve, betakarózva, kávéval a kezemben görgetni a facsét. Minden csábítás ellenére a héten harmadszor is erőt vettem magamon, az utóbbi két hétben meg egy kis halogatás miatt ötödször. ÖTSZÖR? ÉN? ÚSZNI? Minden alkalommal hősként, diadalittasan távozom egyrészt az úszómedencéből, másrészt a dzsakuziból, na aztán meg az uszodából is. Bevallom kicsit úgy csinálok, amikor leúsztam mint a nyere olimpikon úszok, feltolom az úszószemüvegem és pihegek a medence szélén, egészen rajta kell kapnom magam, hogy azért ez nem egy verseny teljesítmény. Úszom, magam számára is hihetetlen, de úszom. Van bérletem, mondjuk az eddig is volt, lásd feljebb a halogatás részt. Van nekem kedvem is, egy hossz után. Van levegőm, na mondjuk ez eleinte nem volt.

Na az úgy van, hogy valahogyan a mi családunkban a tesóm kapta mindig a sportos vonalat. Ő síelt már 4 évesen, engem 7 évesen küldtek neki először Kékesen; ő kiskorától úszott, engem sokkal később írattak be. Emlékszem egy öreg bácsi volt, kedves, megtanított, amire kellett, de úszó, na az nem lett belőlem. Három úszásnemet tudok gyors, hát és mell. Az utóbbi 30 évben inkább mellen úsztam, s nagy ritkán háton, na de gyors, az aztán végképp nem.

Aztán egyik úszás alkalmával,már nem is emlékszem miért, de  ahogyan ismerem magam unatkoztam, s kitaláltam, hogy mi lenne, ha úsznék egy hossz gyorsat is. Valljuk be az életemért küzdőttem, majdnem belefulladtam az egyébként nem olyan mély vízbe.  Elhatároztam, hogy ha a fene, fenét is eszik, én márpedig csinálom ezt mindig egy kicsivel többet. S mintahogyan a mesében szokott lenni, úgyis lett.

Ma 50 hosszt úsztam, 1250 métert, nem fuldokoltam, hanem le tudtam úszni 10 hossz gyorst, jó fordulni még nem tudok, s nem tudom mi lenne velem egy 50-es medencében, lehet a felénél oxigénpalackot kellene bedobni, de leúsztam 10 hossz gyorst. Hihetetlen. Ha leúsztam összesen 17 hossz gyorst, és 17 hossz mellet, és 16 hossz hátat vajon át tudnám majd úszni a Balatont, ha nagyon megígérem, hogy én edzeni fogok?

A lényeg, hogy leúsztam 50 hosszt és 10 hossz gyorst egymás után, salalalalala….

S kedden megyek úszni.. NEEEE álmos leszek..nem lesz kedvem….hideg lesz…vetkőzni kell…

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: