Költők a porondon

QR kódok használatával egy nyomozás magyar költőkről. A feladat, hogy a megkapott kódokat leolvasva, érdekes információkat, képeket, dalokat, térképeket, verseket kapnak arról a költőről, a feladatuk, hogy kitalálják ki van a kódok mögött. Na hát vágjunk bele, elsőként az elkészített feladatok megoldásába.

Első lépés, hogy mindenki töltsön le a telefonjára egy QR kód olvasót. (Nyugi az olvasó le tudja olvasni a számítógép, tabok, ipad-ek képernyőjéről is a QR kódot, így nem kell ezeket kinyomtatni).

Ezen a drive linken eléritek 6 költőhöz tartozó QR kódokat mappákba rendezve: Költők a porondon-nyomozás

A mappákat töltsétek le. Szerintem elsőre próbáljátok ki, hogy működik-e. A költők QR kódjai különböző színűek, én utaknak neveztem el ezeket. Én adtam nevet a fájloknak, hogy tudjam melyik mi, de a gyerekeknek, amikor kikülditek, akkor nevezzétek át, hogy ne jöjjenek rá egyből a monogrammról. Érdemes bizonyos időközönként küldeni neki egyet-egyet, talán érdekesebb, ha a nyomokat folyamatosan kell követnie. Lehet válogatni, rangsorolni is (az elején kevésbé egyértelmű információkat adjunk, s a vége felé jöhetnek azok, amik konkrétabbak pl. a költők zombis képei).

Azt is egy megoldás lehet, hogy elküldjük a szülőknek,  akik kinyomtatják, a lakásban, a kertben elhelyezik, eldugják, s a gyerekeknek meg kell keresniük. Így a nyomozós játék társul egy kincskereséssel is.

Ha készíteni szeretnél ilyet, akkor létezik több QR kód generátor is online, ahol többféle formátumot fel tudsz tölteni, s generál neked kódot. Jól megnevezve mentsd el, mert örökre elveszel a fekete-fehér kis pixelekben, s kizárt, hogy meg tudod különböztetni (higgy nekem, vannak erről tapasztalataim).

S hogy Ti is hozzákezdjetek, nézd meg mi van a kód alatt…. (ha készítenétek hasonló feladatsort szerintem ezek jó alapok lehetnek…)

qrkod

Mindenkinek jó szórakozást.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: